'Grizu-263 Uzay Takimi' ABD'deki Model Uydu Yarismasina Damga Vurdu

Grizu263 Uzay Takimi Kaptani Çagla Aytaç Dursun: '5 yil önce takimi kurdugumuzda sürdürülebilir basariyi elde etme sözümüz vardi. En büyük amacimiz buydu ve bu amacimizi yeni gelen basarimizla perçinledigimizi düsünüyorum'

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Mühendislik Fakültesi ögrencilerinden olusan Grizu-263 Uzay Takimi, ABD'de yapilan Cansat Competition Model Uydu Yarismasi'nda 4'üncü olmanin gururunu yasiyor.

Amerikan Ulusal Havacilik ve Uzay Dairesi (NASA) tarafindan desteklenen, dünyanin en prestijli model uydu yarismalarindan biri olan Cansat Competition 2021 Yarismasi'nda finale kalan Grizu-263, dünyanin birçok üniversitesini geride birakarak model uydu yarismasini dünya 4'üncüsü olarak tamamladi.

Geleneksel bir tasarla-yap-firlat modeli ögrenci yarismasi olan CanSat Competition'da ilk 20'deki tek Türk takimi olan Grizu-263, Türkiye'yi bu yil da basariyla temsil etti.

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, gazetecilere yaptigi açiklamada, sürdürülebilirlik açisindan basarinin önemli oldugunu belirterek, "Arkadaslarimiz basarilarini korumayi ve birçok alanda çitayi yükseltmeyi basariyorlar. Türkiye'den de birçok yarismaci olmustu. Bizim takimimiz dünya dördüncüsü oldu. Kendilerini tebrik ediyorum." dedi.

Takim danismani ve Mühendislik Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Ekmekçi de yarismanin dünyanin prestijli yarismalarindan biri oldugunu dile getirerek, "2018'den beri derecelerimiz var. Iki dünya ikinciligi, iki dünya dördüncülügü elde ettik. 5 yillik süreç içinde takdir edilesi basari hikayemiz olustu." diye konustu.

Grizu-263 Uzay Takimi Kaptani Çagla Aytaç Dursun da elde ettikleri basarilardan dolayi gururlu olduklarini belirterek, "5 yil önce takimi kurdugumuzda sürdürülebilir basariyi elde etme sözümüz vardi. En büyük amacimiz buydu ve bu amacimizi yeni gelen basarimizla perçinledigimizi düsünüyorum. Bu yil dünya üzerinde seçkin üniversitelerden 44 takimin finale kaldigi yarismayi ilk 20'deki tek Türk takimi olarak dördüncü tamamladik." ifadelerini kullandi.

Salgin sürecinde büyük fedakarliklar göstererek yarismaya hazirlandiklarini söyleyen Dursun, büyük emek veren takim arkadaslarina tesekkür etti.
Kaynak: AA