Göz Doktoru Hasta Yakinlari Tarafindan Saldiriya Ugradi

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde görev yapan göz hastaliklari doktoru Arastirma Görevlisi Samet Turhan, hasta yakinlari tarafindan saldiriya ugradi. Olayda yaralanan doktor tedavi altina alinirken ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali konunun takipçisi olacaklarini ifade etti.

Göz Doktoru Hasta Yakinlari Tarafindan Saldiriya Ugradi
Iddialara göre olay dün ZBEÜ Saglik Uygulama ve Arastirma Merkezi’nde meydana geldi. Hastalari muayene eden göz hastaliklari doktoru Arastirma Görevlisi Samet Turhan’a iddialara göre hasta yakinlari saldirdi. Kolundan yaralanan ve gözlükleri kirilan doktor acil servise kaldirildi. Güvenlik görevlilerinin müdahale ettigi olay sonrasi doktor; kendisine saldiranlardan sikayetçi oldu. Tedavi altina alinan Turhan’in saglik durumunun iyi oldugu ögrenilirken olayla ilgili sorusturma baslatildi.

ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çufali, olayla ilgili gazetecilere açiklamalarda bulundu. Rektör Çufali, konunun takipçisi olduklarini belirterek söyle dedi:

"Dün ne yazik ki hastanemizde meydana gelen göz hastaliklari doktoru Samet Turhan’a yapilan saldiri hepimizi derinden üzdü. Bu olayi siddetle kinadigimi belirtmek istiyorum. Covid-19 sürecinde bizim saglik personelimiz bu dönemde en fazla etkilenen, canla basla çalisan, özveriyle çalisan personelimiz hiçbir dönemde istemeyiz ama bu dönemde böyle bir menfur saldirinin olmasi hiç kabul edilebilecek bir durum degil. Baska dönemlerde de kabul edemeyiz ama bu dönemlerde özellikle hassasiz. Insanlara yönelik hizmetlerini, personelimiz, doktorlarimiz yerine getirirken böylesine siddete maruz kalmasi kabul edilebilir durum degil. Konunun takipçisi olacagiz. Insallah bu tip olaylarla bir daha karsilasmayiz. Bu tip üzücü olaylar ne yazik ki zaman zaman oluyor. Ama her türlü gerekeni yapacagiz."
Kaynak: İHA