Filistin Alimler Birligi Açiklamasi Muhalif Aktivist Benat'in Ölümünden Mahmud Abbas Ve Güvenlik Güçleri Sorumlu

Filistin Alimler Birligi, muhalif aktivist Nizar Benat'in gözaltina alindiktan sonra hayatini kaybetmesinden Filistin yönetimi ve güvenlik güçlerini sorumlu tuttu.



Birligin Basin Sözcüsü Hafiz el-Kermi, yaptigi yazili açiklamada, Benat'in ölümünü "suikast" olarak niteledi.

"Benat'in bu sabah Filistin güvenlik güçleri tarafindan gözalti alinarak iskenceye maruz birakildiktan sonra suikasta kurban gitmesini kiniyoruz." ifadelerini kullanan Kermi, olayin tüm sorumlulugunun Filistin Devlet Baskani Mahmud Abbas ve güvenlik güçlerinde oldugunu kaydetti.

Benat'in ölümünün kasitli ve planli bir sekilde gerçeklestirildigini öne süren Kermi, bagimsiz bir komisyon kurularak olayin arastirilmasini ve sebep olanlarin kisasla cezalandirilmasini istedi.

Bu olayin Israil güçlerinin yaptiklarindan asagi kalir yani olmadigini ve Benat'in yolsuzluklarin üzerine gittigi için susturuldugunu ifade eden Kermi, sunlari kaydetti:

"Filistin Alimler Birligi olarak halkimiza ve evlatlarimiza, Filistin yönetiminin siyasi suikast yöntemine ve bu korkunç suça karsi intifada çagrisinda bulunuyoruz."

Filistinli muhalif aktivist Nizar Benat, isgal altindaki Bati Seria'nin El-Halil kentinde sabaha karsi Filistin güvenlik güçleri tarafindan gözaltina alindiktan kisa süre sonra hayatini kaybetmisti.

Filistin Basbakani Muhammed Istiyye, Benat'in ölümünü arastirmak üzere bir komisyon olusturuldugunu açiklamisti.

Kaynak: AA