Ekinözü Içmeler'de Turizm Sezonu Basladi

Kahramanmaras’ta 3 ayri kaynaktan yeryüzüne ulasan ve birçok hastaligin tedavisinde sifa kaynagi olarak görülen dogal maden suyu kaynaklarinin bulundugu Ekinözü ilçesinin Içmeler bölgesinde yeni sezon basladi.

Ekinözü Içmeler'de Turizm Sezonu Basladi
Ekinözü Belediye Baskani Bilal Eker, sezonun açildigi Içmeler’in ülken birçok yöresinden gelen misafirlerini agirlamaya basladigini söyledi.



‘Aci su’ olarak adlandirilan dogal maden suyu kaynaklarinin oldugu Içmeler’de kapsamli bir degisime imza attiklarini belirten Baskan Eker, “Içmeler, yenilenen yüzü ile sifa bulmak için bölgemizi tercih edecek vatandaslari agirlamaya hazir” dedi.

Özellikle pandemi süreci ile ilgili tüm tedbirlerin alindigini kaydeden Baskan Eker, “Vatandaslarimiz, güvenli ve tabiatla iç içe bir tatil geçirmeleri için gerekli tüm önlemlerimizi aldik. Misafirlerimizin gönlü rahat olsun” ifadelerini kullandi.

Ekinözü Belediye Baskani Bilal Eker, Gaziantep, Diyarbakir ve Mardin gibi illerden gelerek Asagi Içmeler’de konaklayan vatandaslarla hasbihal etti. Baskan Eker, misafirlerle görüs alisverisinde bulunarak herhangi bir taleplerinin olup olmadigini sordu. Firin, kasap ve market ile hediyelik esya satan esnaflari da dolasan Baskan Eker, bol kazançlar temennisinde bulundu.

Burada bir degerlendirme yapan Baskan Eker, Içmeler’in her yil bu dönemde binlerce kisiyi agirladigini söyledi.



Sezonun ilk misafirlerinin geldigini anlatan Ekinözü Belediye Baskani Bilal Eker, pandemi süreci nedeniyle tedbirleri en üst seviyede aldiklarini vurguladi.

Özellikle Asagi Içme’de önemli çevre düzenlemeleri yaptiklarinin bilgisini veren Baskan Eker, “Içmeler’in ilçemiz için öneminin farkinda olarak günler öncesinden çalismalara baslamistik. Asagi Içmeler’de Büyüksehir Belediyemizin destegi ile bir meydan düzenlemesi yapildi. Atil durumdaki binalar ve oteli yikarak yepyeni bir görünüme kavusturduk. Vatandaslarimizin rahatça dinlenebilecegi park alanlarinin düzenlemesini bitirdik. Görüstügümüz misafirlerimiz de bu degisimin farkinda. Eski hali ile simdiki hali arasinda çok fark oldugunu söylüyorlar. Bu güzel düsünceler de bizleri ayrica sevindiriyor. Misafiri bas taci sayan bir anlayisla hareket edip bambaska bir Içmeler olusturmak istemistik. Misafirlerimizin izlenimleri de bizleri hem mutlu etti hem de daha sonraki çalismalarimiz için motivasyon sagladi” dedi.

Temizlik ve hijyene büyük önem verdiklerini aktaran Baskan Eker, “Pandemi sürecinde en önemli konular temizlik ve hijyen. Biz de hem belediyecilik hizmetlerinde hem de konaklama açisindan bu iki konu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Vatandaslarimizin gönlü ferah olsun. Onlarin sagligi en büyük önceligimiz. Vaka sayisi açisindan da çok iyi bir noktadayiz. Bu nedenle huzurlu ve güvenli bir tatilin adresi Içmeler diyoruz. Orta Içme’de yapiminda sona yaklasilan bir Saglik Turizmi Merkezimiz var. Insallah burasinin da tamamlanmasiyla birlikte modern ve birçok hizmetin ayni çati altinda sunuldugu bir tesise kavusmus olacagiz.

Sezonun hemen basindayiz. Misafirlerimiz yavas yavas geliyor. Hareketlenmenin önümüzdeki günlerde baslayacagini düsünüyoruz. Bizler de misafirlerimizi tatilleri süresince rahat ettirme adina beklentilerini ögrenmek, görüslerini almak adina sürekli iç içe olmaya gayret gösteriyoruz. Ev sahipligimizi en iyi sekilde yaparak, memleketlerine döndüklerinde kentimizle ilgili güzel intibalar birakmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

Içmeler ve Ekinözü’ndeki degisimde katkisi olanlara tesekkür eden Baskan Eker, “Ilçemizin ve dolayisiyla Içmeler’in yenilenmesinde katki sunan basta AK Parti Grup Baskanvekilimiz Sayin Mahir Ünal’a, milletvekillerimize, Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Hayrettin Güngör’e ve destek sunan herkese tesekkür ederiz” seklinde konustu.

Asagi Içmeler’de konaklayan misafirler de, bölgedeki degisimin göze çarptigini söylediler. Daha önceki yillara oranla büyük ilerleme kaydedildigini dile getiren vatandaslar, “Içmeler’e daha önceden de gelmistik. Malum pandemi var. Bu sene biraz geç kaldik. Ama gerçekten güzel degisimlere sahitlik ediyoruz. Meydan düzenlemesi ve temizlik bizleri çok memnun etti. Ekinözü Belediye Baskanimiz Bilal Eker de sürekli bizlerle görüserek herhangi bir talebimizin olup olmadigi ile ilgileniyor. Kendisine ve Ekinözü halkina tesekkür ediyoruz” dediler.
Kaynak: İHA