Bakan Soylu Açiklamasi 'Türkiye'de Var Olan Terörist Sayisi 240'A Düstü'
Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türkiye’deki terörist sayisinin 240’a düstügünü ifade ederek, “Baslarini magaralardan çikaramiyorlar. Telsizle konusamiyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlariniz bir daha sizin gördügünüz ve çektiginiz sikintilari çekmeyecek” dedi.

Tarihi Murat Köprüsü Sultan Alparslan Parki’nda bir süre inceleme ve gezide bulunan Bakan Soylu, daha sonra Sultan Alparslan Tekstil Kent alaninda incelemelerde bulunarak, Hasköy ilçesine geçti.
“Güvenlik toplantisini Senyayla’nin göbeginde yaptik”
Vatandaslarin yogun ilgi gösterdigi Bakan Soylu, yaptigi konusmada, güvenlik toplantisi yaptiklari yerin çok manidar oldugunu söyledi.
Senyayla’nin göbeginde güvenlik toplantisi gerçeklestirdiklerini kaydeden Bakan Soylu, “Bu ülkeye, bu milletin kardesligine, burada bulunan insanlara bedel ödetmeye çalisanlara dedik ki; bu ülkeyi bölemezsiniz, bu ülkenin kardesligini ortadan kaldiramazsiniz. Sizler cesaretinizi ortaya koymasaydiniz, ‘biz bu ülkeye bedel ödetmeye çalisanlara birlikte karsi duracagiz’ demeseydiniz bugün bu huzuru bulamazdik. Allah sizlerden razi olsun. Bugün Dogu ve Güneydogu’nun her yerinde huzur var. Çocuklarimiz okula gidiyor. Üniversitelere gidiyor. Her ilde havalimanlari, hastaneler var. Tekstil kente ugradik. Bir tarafta fabrikalar yükseliyor bir tarafta da hayvancilik yapiliyor. Neymis terör örgütü gelecek de buradaki bu güzel insanlarin yaylalarina gitmesini engelleyecekmis, yapabildiler mi? Hayvanciligi yaylalarimizin her tarafinda yapabiliyoruz. Yetmedi barajlari yaptirmayacaklardi, becerebildiler mi? Size sunu söyleyeyim; Türkiye büyüyor. Türkiye’nin her tarafini gezen biri olarak söylüyorum, Türkiye bir büyüyecekse Allah’in izniyle Dogu ve Güneydogu 5 büyüyecek. Bu sizin hakkiniz. Yillarca çok sikinti çektiniz bedel ödediniz. Göreceksiniz engelleyemediler, engelleyemeyecekler. Sadece Hasköy’de degil, Dogu ve Güneydogu’nun her yerinde çocuklarimiz mühendis, doktor olacak.” dedi.
“Etrafimizdaki cografyayi bir terör koridoru haline getirmeye çalistilar”
Bölge cografyasini bir terör koridoru haline getirmeye çalisanlara Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in izin vermedigini animsatan Bakan Soylu, “Burnumuzu Irak’in kuzeyine, Suriye’ye soktugumuz zaman bati bize parmak salliyordu. Biz büyük bir milletiz. Biz dünyada insanligin ne oldugunu bilen, zenginlestikçe simarmayan, inancindan, kültüründen, geleneginden ayrilmayan bir milletiz. Biz sadece Anadolu’nun evlatlari degiliz, Allah’im bize güç ver ki bütün dünyaya insanligi naksedelim diyen bir milletin evlatlariyiz. Ne birligimize ne beraberligimize ne kardesligimize ne zenginligimize ne büyümemize ne dünyaya nizam vermemize engel olamayacaklar. Siz yeter ki dik durun. Bilesiniz ki dünyaya söyleyecek sözümüz var” ifadelerini kullandi.
“Dogu ve Güneydogu Anadolu turizmin parlayan yildizi olacak”
“Etrafimizdaki cografyaya gücümüzün, medeniyetimizin, sevgimizin, inancimizin hep birlikte naksedilecegi bir süreç olacaktir” diyen Bakan Soylu, konusmasini söyle sürdürdü:
“Türkiye’de var olan terörist sayisi kaça düstü biliyor musunuz? 240’a düstü. Baslarini magaralardan çikaramiyorlar. Telsizle konusamiyorlar. Bir yerlere gidemiyorlar. Milletimize sözümüz yeminimizdir. Evlatlariniz bir daha sizin gördügünüz ve çektiginiz sikintilari çekmeyecek. Mus basta olmak üzere Dogu ve Güneydogu Anadolu turizmin parlayan yildizi olacak. Herkesin gezip görmek istedigi, herkesin kendi insaniyla bulusmak istedigi bu alanlar hem yerli hem de yabanci turistin gözdesi haline gelecek yeter ki huzur olsun. Daha çok çalisacagiz, daha çok gayet edecegiz. Zengin, güçlü, ayaklari üzerinde durup bütün dünyaya haykiran bir Türkiye’ye hep beraber ulasacagiz. Durmak yok yola devam.”
Konusmasinin ardindan vatandaslarla köz çayi içen Bakan Soylu, daha sonra Sultan Alparslan Havalimanina geçerek kentten ayrildi.
