Altin Fiyatlari Uçunca Imitasyon Bileziklere Talep Artti

Altin fiyatlarinin yükselmesiyle beraber imitasyon bileziklere gün geçtikçe talep artiyor. Bu durumdan oldukça memnun olan takicilar, kuyumcuda satilan 12 bin TL’lik bir bilezigin imitasyon fiyatinin 100 ile 150 TL arasinda degistigini söylüyor. Talebin ise gün geçtikçe artacagi öngörülüyor.

Altin Fiyatlari Uçunca Imitasyon Bileziklere Talep Artti


Dügün sezonunun açilmasiyla evlenecek vatandaslar altin takilara ragbet göstermeye basladi.

Fakat altin fiyatlarinin yükselmesinden dolayi vatandaslar imitasyon bileziklere yöneldi. Imitasyon bilezik satan takicilarda ise gün geçtikçe hareketlilik artmaya basladi.

Bir imitasyon bilezigin 100 ile 150 TL arasinda degistigini söyleyen takicilar, ürünlerin ise en düsük 20 TL’den en yüksek ise bin 500 TL’den alici buldugunu söylüyor.

“Imitasyon altina yogun bir talep olustu”

Ürünlerinin birebir altin kaplama oldugunu ifade eden firma sahibi Erdal Çakgöz, “Ürünlerimiz birebir altin ustalari tarafindan imalati yapiliyor ve halkimiza bu sekilde sunum yapiyoruz. Altin fiyatlarindan dolayi insanlarin alim gücünün düstügü bu dönemde imitasyon altina yogun bir talep olustu. Sadece yurtiçi degil yurtdisinda da imitasyon altinlar büyük talep görüyor. Kuyumcularda olan setler, bilezikler, yüzükler gibi ürünlerin hepsi elimizde mevcut. Normalde kuyumcuda satilan bir bilezik 12 bin TL iken imitasyonu ise 100 ile 150 TL arasinda degisiyor. Trabzon setimiz ise birebir kuyumcu ustalarimiz tarafindan yapiliyor. Bunun gerçek fiyati 20 ile 25 bin TL civari tutar iken imitasyon fiyati bin 200 TL’den satiliyor” seklinde konustu.



“Imitasyon ürünlere gün geçtikçe talep artiyor”

Vatandaslarin dügün sezonunun açilmasiyla imitasyon bileziklere talep gösterdigini belirten Çakgöz, “Dügünde takilabilecek tüm çesitler elimizde mevcut. Elimizdeki ürünler 20 lira ile bin 500 lira arasi degisiyor. Dügün yapacak kisiler altin fiyatlarinin yüksek olmasindan dolayi 2 tane gerçek taki takarken yanina 5 veya 6 tanede imitasyon ürün takiyor. Imitasyon ürünlere gün geçtikçe talep artiyor. Bu talebin daha da artacagini düsünüyorum” sözlerini tamamladi.
Kaynak: İHA