Aksener, Görevi Basinda Saldiriya Ugrayan IHA Muhabiri Ile Ilgili Sorulari Böyle Cevapladi

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, önceki gün partisinin Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli-Diloavasi’ndaki kaçak çiftliginin yikimi sirasinda görüntü alirken darbedilen IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yönelik saldiri ile ilgili soru üzerine “Dövdügü iddia edilen kisi suan itibariyle tutuklu. Dogru bir sey mi ? ‘aferin iyi yapti mi? diyorsaniz hayir öyle bir sey dogru degil, yanlis. Ilgili taraflar bununla ilgili dediler ki yanlistir. Ne yapalim simdi ? ne yapayim ben” dedi.

Aksener, Görevi Basinda Saldiriya Ugrayan IHA Muhabiri Ile Ilgili Sorulari Böyle Cevapladi
Yomra Belediye Baskani Mustafa Biyik’a 11 Haziran’da düzenlenen silahli saldiri sonrasi “Geçmis olsun” demek üzere bugün Trabzon’a gelen IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, ziyaret sonrasi Akçaabat ilçesindeki bir otelde bir süre dinlendi. Aksener’in çikisini otel önünde bekleyen basin mensuplari, IYI Parti Genel Idare Kurulu üyesi Sükrü Kuleyin’in A Haber mikrofonunu tutan arkadaslarina yönelik sok tepkisi ile karsilasti. Kuleyin’in “Alin sunu buradan” diyerek tepkisi üzerine partililer araya girerek kendisini sakinlestirmeye çalisti.

Ardindan IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, otelden çikisinda basin mensuplarinin IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan’in Kocaeli-Diloavasi’ndaki kaçak çiftliginin yikimi sirasinda görüntü alirken darbedilen IHA Muhabiri Mustafa Uslu’ya yönelik saldiri ile ilgili “Saldiriya ugrayan gazeteci ile ilgili bir açiklamaniz olacak mi?” sorusu ile karsilasti. Aksener, bunun üzerine “Yapildi oglum onla ilgili açiklama. Agzimdan çekip alirsaniz konusabilirim. Bak ben misafir geldim. Sevgi dolu olmamiz lazim birbirimize. Lütfü bey kendisini aradi, babasini aradi. Bununla ilgili twit atti, ilgili kisi mahkemede” dedi.

Aileyi arayip aramadigi ile ilgili soru üzerine ise Aksener “Ben niye arayacagim aileyi kardesim. Benimle ne alakasi var. Ilgili arkadasimiz aileyi aradi, babasini aradi, amcasini aradi, sahsi aradi. Dövdügü iddia edilen kisi suan itibariyle tutuklu. Dogru bir sey mi ? ‘aferin iyi yapti mi? diyorsaniz hayir öyle bir sey dogru degil, yanlis. Ilgili taraflar bununla ilgili dediler ki yanlistir. Ne yapalim simdi ? ne yapayim ben. Elbetteki yanlis elbette ki geçmis olsun. Elbetteki görevini yapan insanlara saygi göstermek lazim. A haber bile olsa saygi göstermek lazim digimi ?” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA