AK Parti Grup Baskanvekili Özkan, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin 3. Yilini Degerlendirdi Açiklamasi

'Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile güçlü hükümet, derin ve paralel yapilarla mücadelede, FETÖ, PKK, DEAS, DHKPC ile mücadelede, bölgesel ve küresel güç olma mücadelesinde Türkiye'nin önünü ne kadar büyük bir istikamette açtigini son 3 yillik süre zarfinda gördük' 'Bu sistem sayesinde Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda yeniden güçlü Türkiye idealini hayata geçirebilecek ve ülkemizin aydinlik yarinlarini, yarinlarin o çagdas gelecegini güçlü bir sekilde karsilayacagimiza inaniyorum'.

AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan, "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile güçlü hükümet, derin ve paralel yapilarla mücadelede, FETÖ, PKK, DEAS, DHKP-C ile mücadelede, bölgesel ve küresel güç olma mücadelesinde Türkiye'nin önünü ne kadar büyük bir istikamette açtigini son 3 yillik süre zarfinda gördük." dedi.

Özkan, Mecliste düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin 24 Haziran 2018'de tam anlamiyla yürürlüge girdigini animsatarak, AK Parti hükümetleri döneminde ortaya konan en büyük reformun Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin hayata geçmesi oldugunu vurguladi.

Osmanli Türk anayasacilik tarihine bakildiginda çok büyük icraatlarin hayata geçtigi, Türk milletinin dünya milletleri nezdinde hizla yükseldigi, ekonomisini, egitimini, sagligini, güvenligini, diplomasisini, sanayisini, üretimini ve ihracatini hizlar artirdigi dönemlerin oldugunu anlatan Özkan, "Cumhuriyetimizin kurulus ve kurtulus sürecinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliginde bu ülke, milletçe yekvücut olmak suretiyle kisa süre zarfinda adliyede, mülkiyede, hastanede, ulasimda, saglikta, egitimde, tarimda, hayvancilikta, ihracatta ve bir refah istikametinde nasil hizli adimlar atmissak, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin hayata geçtigi 24 Haziran 2018'den günümüze kadar 3 yillik süre zarfinda da çok büyük basarilar elde ettik." diye konustu.

Özkan, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin, geçmisteki tecrübelerden ders çikartarak, Cumhuriyet'in kurulus ve kurtulus sürecinde milletin kökleriyle baginin yeniden güçlü bir sekilde kuruldugu süreçlerden ve tarihten ilham alarak, ayni ruhla Türk siyasi tarihinin bütün bilgeliklerinden süzülen tecrübelerle hayata geçmis bir sistem oldugunu söyledi.

- "Türkiye düsmanlari hiçbir zaman güçlü hükümet istemediler"

AK Parti'nin önüne 2001'den bugüne kadar sürekli engeller çikarildigini kaydeden Özkan, bunlarla sürekli mücadele ederek, milletin emanetine sahip çikarak, milletin beklentilerini hayata geçirmeye gayret ettiklerini dile getirdi.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin geçmiste cumhurbaskanlarinin, basbakanlarinin sürekli gündeme getirdigi bir model olduguna isaret eden Özkan, merhum Cumhurbaskani Turgut Özal'in "Baskanlik sistemi, bu milletin refahi, demokrasisi, güçlü yarinlari için ihtiyaçtir", merhum Cumhurbaskani Süleyman Demirel'in ise "Cumhurla basi kopmustur. Cumhurla basini bir araya getirmek lazim. Baskanlik sistemi, Türkiye'nin olmazsa olmazidir." dedigini aktardi.

Bu reformu engellemek için tüm mihraklarin harekete geçtigini ifade eden Özkan, Türk siyasi tarihinin ortak aklinin eseri olan Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin referandumunu, 16 Nisan 2017'de hayata geçirdiklerini söyledi.

Demokrasi yolculugunun, cuntalarla, darbelerle, darbe tesebbüsleriyle kesintiye ugradigini dile getiren Özkan, "Bu süreçlerin kapanmasinin yegane yolunun da Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi oldugunu agir ve aci bedeller ödeyerek, "15 Temmuz 2016 darbe tesebbüsü aksaminda bir kez daha gördük." degerlendirmesinde bulundu.

Özkan, çikarilan derslerle Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin hayata geçirildigini kaydederek, söyle devam etti:

"Çünkü FETÖ'sü, PKK'si, DEAS'i, DHKP-C'si, çeteleri, mafyalari, derin ve paralel yapilari, Türkiye düsmanlari hiçbir zaman güçlü hükümet istemediler. Istikrar ülkesi Türkiye'yi istemediler. Güçlü, görevinin basinda bir parlamento istemediler. Onun için bu ucube parlamenter sistemi, Türkiye'ye zorla dikte ettirdiler. Hamdolsun Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile güçlü hükümet, derin ve paralel yapilarla mücadelede, FETÖ, PKK, DEAS, DHKP-C ile mücadelede, bölgesel ve küresel güç olma mücadelesinde Türkiye'nin önünü ne kadar büyük bir istikamette açtigini son 3 yillik süre zarfinda gördük."

- "Akdeniz'in göbeginde Mavi Vatanimizi insa ettik"

Sadece 3 yillik süre zarfinda asirlik sorunlarin çözüldügünü belirten Özkan, PKK terörü ile mücadelede etkin bir basari elde ettiklerini, Afrin, Idlib, Cerablus, Münbiç ve Ayn el-Arap'tan Kamisli'ya kadar olan bölgede büyük bir operasyonla terör örgütünün köklerini kazidiklarini, terör koridorunu bertaraf ettiklerini, NATO'nun, BM'nin, uluslararasi toplumun yapamadigi istikrar ortamini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, Türk Silahli Kuvvetleri'nin gücüyle, savuma teknolojileri ile basardiklarini anlatti.

"Akdeniz'in göbeginde Mavi Vatanimizi insa ettik" diyen Özkan, "Anadolu cografyasinin adeta yarisi kadar büyüklükte olan Mavi Vatan, altinda trilyonlarca dolar hidrokarbon, petrol ve dogal gaz kaynagiyla, tarihte oldugu gibi Akdeniz bir Türk gölü haline gelmistir. Neyle, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ile." dedi.

Özkan, Mavi Vatan'a göz diken darbeci Hafter ve terör örgütlerini Libya'da bozguna ugrattiklarini kaydetti.

Daglik Karabag'in özgürlestirilmesinde basari elde ettiklerini belirten Özkan, "Bütün dünya, Daglik Karabag'in özgürlük mücadelesini, dünyanin ilk IHA ve SIHA savasi olarak tarihe geçirdi. Türk savunma sanayinin, dünyada diger ülkelerin savunma sanayine üstünlük çaldigini da ifade ettiler. 300 milyon yilda olusan Karadeniz dogal gazini, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin dik durusu ve kararli politikalari sayesinde kesfederek, 540 milyar metreküp dogal gazi, milletimizin hizmetine sunduk. Insallah yakinda da milletimiz tarafindan kullanilmaya baslanacaktir." diye konustu.

- Sisteminin hayata geçmesinde emegi olanlara tesekkür

AK Parti Grup Baskanvekili Özkan, Kovid-19 ile mücadelede de Türkiye'nin basarisinin, parlamenter sistem ile Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi kiyaslandiginda bir kez daha ortaya çiktigini vurguladi. Özkan, bütün dünya ülkelerinin, gelismis demokrasilerin Kovid-19 karsisinda küresel yardimlasmadan kaçinarak, bir baska Avrupa Birligi üyesi ülkenin saglik ekipmanlarina el koyarken, Türkiye'nin, sadece ülke içinde yasayan vatandaslarin degil, dünyanin dört bir tarafindaki bütün vatandaslari da ambulans uçaklarla ülkeye getirerek, saglik hizmetlerinden faydalanmalarini sagladiklarini aktardi.

Sadece Türkiye'de degil, dünyada da salginin bitmesi gereginden hareketle ülkelerden gelen yardim taleplerini karsiliksiz birakmadiklarini belirten Özkan, "Hamdolsun, bugün salgin ülkemizde azalmistir. Salginla etkin bir mücadele ortaya konulmustur. Salginin sadece saglik alaninda degil, sosyal ve ekonomik alandaki tahribatlarina da müsaade etmeden bütün vatandasimizin, çiftçimizin, isçimizin, emeklimizin, memurumuzun, Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin istikrar ortami sayesinde hayata geçirdigimiz ekonomi paketleri ile derdine derman olduk." diye konustu.

"Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin önümüzdeki süreçte Türkiye'yi çagdas, aydinlik yarinlara, gençlerimizi, dünya gençligi ile çok daha güçlü bir sekilde rekabet edebilecekleri yarinlara götürecegine inaniyoruz" ifadesini kullanan Özkan, sistemin hayata geçmesinde geçmisten bugüne emegi olan herkese tesekkür etti.

Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi'nin hayata geçtigi 24 Haziran 2018 tarihinin yildönümünü kutlayan Özkan, "Bu sistem sayesinde Cumhuriyetimizin yüzüncü yilinda yeniden güçlü Türkiye idealini hayata geçirebilecek ve ülkemizin aydinlik yarinlarini, yarinlarin o çagdas gelecegini güçlü bir sekilde karsilayacagimiza inaniyorum." yorumunda bulundu.

Kaynak: AA