AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim '1915 Çanakkale Köprüsü'nde Incelemelerde Bulundu

AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, "(1915 Çanakkale Köprüsü) Bu köprü, cumhuriyetimizin 100'üncü yilina emin adimlarla giderken Çanakkale'ye bir mühürdür. Bir alametifarikadir. Bu köprünün ilkleri vardir, enleri vardir." dedi.

AK Parti Genel Baskanvekili Yildirim '1915 Çanakkale Köprüsü'nde Incelemelerde Bulundu
Yildirim, Çanakkale'deki programlari kapsaminda ziyaret ettigi Lapseki ilçesinde yapimi devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü santiyesinde incelemelerde bulundu.

Köprünün yapimini üstlenen firma yetkilileriyle görüsen Binali Yildirim, burada brifing aldi.

Ziyaret sonrasi gazetecilere açiklamalarda bulunan Yildirim, köprünün Türkiye'nin en önemli yatirimlarindan birisi oldugunu belirtti.

Çalismalarin tüm hiziyla devam ettigini vurgulayan Yildirim, söyle konustu:

"Bu köprü, cumhuriyetimizin 100. yilina emin adimlarla giderken Çanakkale'ye bir mühürdür. Bir alametifarikadir. Bu köprünün ilkleri vardir, enleri vardir. Bu köprünün arkada gördügünüz kulelerin yüksekligi deniz seviyesinden 318 metredir. Yani 3'üncü ayin 18'i. Yani Çanakkale Deniz Zaferi’nin yil dönümü. Onu ebediyen yasatacak bir dizayn. Ayrica, köprünün iki kule arasindaki açikligi 2 bin 23 metre. Cumhuriyetimizin 100'üncü yilini temsil ediyor. Bu haliyle su anda dünyada en açikligi fazla olan köprü. Arkadaki viyadükleri ve kara baglantilarini da dahil edersek 4 bin 600 metrenin üzerine çikiyor. Ayrica, 101 kilometre baglanti yollari, ana aksla ve köprünün halatlari her bir telini uç uca birlestirsek dünyayi 4 sefer dolasacak tasiyici halatlar var."

Köprünün, bir çok ilkleri olan bir sanat eseri oldugunu vurgulayan Yildirim, sehitler diyari Çanakkale'ye ve Türkiye'ye böyle bir projeyi kazandirdiklari için mutlu olduklarini kaydetti.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan liderliginde son 19 yilda güven ve istikrar içinde birçok projeyi basariyla hem Çanakkale'de hem Türkiye'de gerçeklestirdiklerini vurgulayan Yildirim, "1915 Çanakkale Köprüsü de eserlerimizin adeta taçlandirilmasi anlamina geliyor. Insallah çogu gitti, azi kaldi. Bu yaz çiktiktan sonra önümüzdeki 18 Mart törenlerinde insallah köprümüzden geçis, resmi açilis mümkün hale gelecek. Belki de yapimi daha da önce bitebilir. Itiraz edenler, 'olmaz' diyenlere eser kendisini gösteriyor. " dedi.

Binali Yildirim, AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas ve beraberindekiler ile birlikte köprünün Asya yakasindaki 318 metre yüksekligindeki kulesine çikti.

Kaynak: AA