40. Istanbul Film Festivali'nin Ulusal Yarisma Gösterimleri 1 Temmuz'da Baslayacak

Istanbul Kültür Sanat Vakfi (IKSV) tarafindan, Kültür ve Turizm Bakanligi destegiyle düzenlenen "40. Istanbul Film Festivali" kapsamindaki Ulusal Yarisma filmleri, 1–13 Temmuz tarihlerinde sinemaseverlerle bulusacak.

Yarismada, yapimi 2020-2021 sezonunda tamamlanan 13 film yer aliyor. Türkiye Sinemasi bölümü kapsamindaki Ulusal Yarisma filmlerinin gösterimleri, film ekiplerinin katilimiyla Maximum UNIQ Açikhava'da gerçeklestirilecek.

Ulusal Yarisma'da ödül alacak filmler, 14 Temmuz'da düzenlenecek ödül töreninde açiklanacak.

Tolga Karaçelik'in baskanligini üstlendigi jüri üyeleri arasinda oyuncu Ece Dizdar, sanat yönetmeni ve yapim tasarimcisi Naz Erayda Kurdoglu, yapimci Nadir Öperli ve yazar Sebnem Isigüzel yer aliyor.

Ulusal Yarisma'da "En Iyi Film", "En Iyi Yönetmen", "Jüri Özel Ödülü", "En Iyi Kadin Oyuncu", "En Iyi Erkek Oyuncu", "En Iyi Senaryo", "En Iyi Görüntü Yönetmeni", "En Iyi Kurgu" ve "En Iyi Özgün Müzik" olmak üzere toplam 9 dalda ödül verilecek.

Yarismada "En Iyi Film" 200 bin Türk lirasinin sahibi olurken, sair Onat Kutlar anisina verilecek "Jüri Özel Ödülü"nü kazanan filmin yapimcisina IKSV tarafindan 50 bin lira takdim edilecek.

"En Iyi Yönetmen" 50 bin, "En Iyi Kadin" ve "En Iyi Erkek Oyuncu" 10'ar bir Türk lirasi ile ödüllendirilirken, kisa zaman önce hayatini kaybeden müzik insani Hasan Saltik anisina verilecek "En Iyi Özgün Müzik" 5 bin, "En Iyi Senaryo" ise 10 bin Türk lirasi para ödülü ile desteklenecek.

Ulusal Yarisma'da "Av", "9,75", "Sardunya", "Bir Nefes Daha", "Beni Sevenler Listesi", "Yeniden Leyla", "Zin ve Ali'nin Hikayesi", "Af", "Çatlak", "Cemil Sov", "Insanlar Ikiye Ayrilir", "Dirlik Düzenlik" ve "Sen Ben Lenin" filmleri yarisiyor.

2012 yilinda hayatini kaybeden yönetmen ve yapimci Seyfi Teoman anisina verilen "Seyfi Teoman En Iyi Ilk Film Ödülü"nü kazanan filmin yönetmenine de sonraki çalismalarini tesvik etmek üzere Lale Kart araciligiyla 30 bin lira ödül verilecek.

"Seyfi Teoman En Iyi Ilk Film Ödülü" jürisinde de yönetmenler Zeynep Dadak, Leyla Yilmaz ve Orçun Behram yer aliyor.

Bu ödülün adaylari ise "9,75", "Sardunya", "Yeniden Leyla", "Af", "Cemil Sov" ve "Sen Ben Lenin" filmleri.

Kaynak: AA