Yenisehir Belediyesi BETEM Insaatinda Sona Gelindi

Yenisehir Belediyesi Özel Ömer Faruk Ilbilgen Beceri Temelli Egitim Merkezi (BETEM) insaatinda çalismalarin son asamaya geldigi bildirildi.

Yenisehir Belediyesi BETEM Insaatinda Sona Gelindi
Belediyeden yapilan açiklamaya göre, yesil bina olarak nitelendirilen ’LEED sertifikali’ olarak yapilan BETEM, Yenisehir Belediyesi tarafindan Türkiye’de ilk kez hayata geçirilen ’Erken Çocukluk Egitimi Projesi’nin devami niteligi tasiyor. Yenisehir Belediye Baskani Abdullah Özyigit, Fuat Morel Mahallesi’nde yapimina devam edilen ve yeni egitim-ögretim döneminde hizmete açilacak olan merkezde incelemelerde bulundu. 36 ayi tamamlamis olan çocuklarin okul öncesi beceri temelli egitim alabilecegi merkezde, Marmara Üniversitesi ile isbirligi yapilacak. Olusturulacak atölyelerle her çocuk için tam zamanli bireysel ve zenginlestirilmis egitimler verilecek.

“Çocuklarin beceri temellerini ortaya çikaracagiz.”

Çocuklari 36 aydan 72 aya kadarki süreçte dogru yönlendirerek, beceri temellerini ortaya çikaracaklarini ifade eden Özyigit, "Buradaki çalismalarda sona yaklastik. Bu çok özel bir bina. Bu binayi ’LEED sertifikali’ olarak yaptik, yani yesil binalar sözlesmesine uygun davrandik. BETEM’de Marmara Üniversitesi ile isbirligimiz devam ediyor. Marmara Üniversitesi Okul Öncesi Egitim Biriminin seçtigi ve liyakat esasli olarak, onlarin yeterli gördügü ögretmenlerle çalisacagiz. Onlar çocuklarimizin bu yuvada yönlendirecek ve egitecek. Burada çocuklarimizin genlerinde var olan yeteneklerini ortaya çikaracak bilim, sanat, hareket, tasarim, drama ve spor atölyeleri olacak. Çocuklarimizi 36 aydan 72 aya kadarki süreçte dogru yönlendirerek, beceri temellerini ortaya çikaracagiz" dedi.

“Bu örnek binada örnek bir egitim verilecek.”

Dogru zamanda dogru hamleler yaparak, çocuklari gelecege hazirlayacaklarini vurgulayan Baskan Özyigit, “Burada her seyde sona gelindi, son montajlar yapiliyor. Burasi yeni egitim ögretim dönemine hazir olacak ve çocuklarimizin hizmetine sunulacak. 120 çocuk kapasiteli ama alt yas gruplarinda kapasiteyi daha da düsük tutacagiz. Çünkü bilimsel anlamda öyle olmasi gerektigini biliyoruz. Bu örnek binada örnek bir egitim verilecek. BETEM, bizim 0-3 yas erken çocukluk egitimi ile baslattigimiz, bebek kütüphanesi ve gelisimsel degerlendirme ile devam ettigimiz o süreçlerin devami niteligindedir. Yani Beceri Temelli Egitim Merkezimiz hem Yenisehir’e hem İçel’e hem de Türkiye’ye örnek olabilecek özel bir egitim alanidir. Burasi 0-8 yas arasinda gerçeklestirdigimiz erken çocukluk dönemi Yenisehir modeli dedigimiz o süreci tamamlayan unsurlardan birisidir. Rehabilitasyon Merkezimizin de temelini atiyoruz, 1 yil içinde tamamlanacak ve o da bu zincirin bir halkasi olmus olacak. Türkiye’de hiç kapagi açilmamis erken çocukluk dönemi süreci ’Yenisehir Modeli’ olarak adlandirarak Türkiye’ye sunuyoruz. Son derece pozitif geri dönüsler aldik. Dilimizin döndügü ve sesimiz çiktigi ölçüde bu projeyi Milli Egitim Bakanligi ve diger belediyelere anlatacagiz. Yaktigimiz bir çoban atesi ve tüm Türkiye’ye mal olacak. Çünkü çocuklarin zihinsel gelisimin yüzde 80’i 0-6 yas arasinda gerçeklesiyor. Dogru zamanda dogru dokunus ve dogru hamleler yaparak çocuklari gelecegi hazirlayacagiz" diye konustu.

Kaynak: İHA