Ünsal 'Yüregim Irevan'da Kaldi' Romanini Surgun'a Hediye Etti

Egitimci, Gazeteci arastirmaci yazar Serdar Ünsal tarafindan yazilan 1920 yilinda bir Türk yurdu olan bugün Ermenistan topraklarinda kalan Irevan (Erivan) sehrinde yasayan Türklerin Ermeni mezalimine ugrayarak dogduklari topraklardan kaçis hikayesinin anlatildigi “Yüregim Irevan’da Kaldi” romanini Inönü Ilkokulu Müdür Yardimcisi Abbas Surgun’a hediye etti.

Ünsal 'Yüregim Irevan'da Kaldi' Romanini Surgun'a Hediye Etti
Inönü Ilkokulu Müdür yardimcisi Abbas Surgun’a kitabiyla ilgili bilgi veren Yazar Serdar Ünsal sunlari söyledi, “Gerçek yasanmis bir hikaye, daha dogrusu baba annemin Irevan’dan Ermenilerin saldirisi sonucu kaçislarinin hikayesi, Irevan’dan Aras nehrine oradan Iran’a Iran’dan Türkiye’ye Igdir’a gelip bin bir zorluklarla yasamaya çalistigi bir yasam öyküsü. Baba annem Irevan’da evini, sevdiklerini, babasini birakarak kocasiyla kiziyla Iran’a kaçarken Ermeniler tarafindan Aras nehrinde kocasinin vurulmasini ölünceye kadar unutamadi. Çocugunun birini Aras Nehri’nin kiyisinda birakmak zorunda kalan bir annenin hikayesi. Iste Ermeni mezalimini en iyi sekilde bu romanda anlatmaya çalistim. Ermeniler sözde soykirim yalanlarinin 100. Yilina hazirlanirken bu romanin çikmasi bence çok ses getirecek Ermenilerin gerçek yüzünü herkes bir daha yakindan görmüs olacaktir. Kisacasi okuyucu, “Yüregim Irevan’da Kaldi" romaninda Vatana, Irevan’a, (Erivan’a) hasret ölenlerin hikayesin, ,Ermenilerin yaptigi zulmü, Ermenilerin 1920 yilinda Irevan’da yaptiklari vahseti Aras Nehri’ni kan gölüne çevirmelerini, esi kocadan, anneyi yavrusundan, anne ve babayi evladindan ayirmalarini, bir Hocali faciasinin benzerini okuyacak, hüzünlenecek, üzülecek” dedi.

Inönü Ilkokulu Müdür yardimcisi Abbas Surgun ise, “Tebrik ederim bu tarihi konulari roman dilinde anlatmaniz gençlerimizi aydinlatacaktir. Ermeniler yillardir Türk düsmanligi yapiyor. 1915-20 yillari arasinda Anadolu da Azerbaycan’da 1992 yilinda yine Azerbaycan’da Hocali’da yaptiklari ortadadir. Erivan bir Türk yurdudur. Daha sonra Ruslar tarafindan Ermeniler yerlestirilerek Ermeniler çogunluk olmuslardir. Bütün Türk izlerini silmisler sadece Gög Mescit kalmistir. Sözde yalanlarina Avrupaliyi inandirmaya çalisiyorlar. Ermeniler Igdir’da da katliam yapmislardir. Türk Milleti asil bir millettir kimseye soykirim yapmamistir. Soykirimi yapanlar yalanlara siginan Ermenilerdir. Gençlerimiz romani okumali, en kisa zamanda okuyacagim. Basarilar dilerim. Bu roman her evde ve okulun kütüphanesinde olmali. Bu roman Ermeni iddialarini çürütmektedir. Kitabin arkasina konulan Gög Mescid resimi de güzel olmus anlam katmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA