'TURKOVAC'in Faz-3 Kapsaminda Ilk Uygulamasinin Yapildigi Gönüllülerden Hüseyin Polat, AA'ya Konustu Açiklamasi

'TURKOVAC asisinin tüm insanliga faydali olacagina inaniyorum. Türk asisinin ulasmadigi hiçbir yer kalmayacagina inaniyorum' 'Peygamber Efendimiz bir hadisi serifinde 'Insanlarin en hayirlisi, insanlara faydali olandir' diyor. Ben de bu yola çikarak gönüllü olmaya karar verdim. Insanlara faydali olmak ve bilimsel çalismalara katkida bulunmak istiyorum' 'Asi olduktan sonra herhangi bir yan etki olmadi. Sadece asinin vuruldugu yerde hafif bir hassasiyet, agri olustu. O da sonradan geçti'

AHMET SERTAN USUL - Yerli inaktif Kovid-19 asisi "TURKOVAC"in Faz-3 asamasi kapsaminda ilk uygulamasinin yapildigi kisilerden Hüseyin Polat, tüm insanliga fayda saglayacagina inandigi yerli asi için gönüllü olmaktan mutluluk duydugunu söyledi.

Erciyes Üniversitesi ile Saglik Bakanligi Türkiye Saglik Enstitüleri Baskanligi (TÜSEB) is birligiyle gelistirilen "TURKOVAC"in Faz-3 çalismasi kapsamindaki ilk asilamalar dün Ankara Sehir Hastanesi'nde yapildi.

Faz-3 asamasi kapsaminda dün ilk uygulamanin yapildigi gönüllülerden 38 yasindaki Hüseyin Polat, gönüllü olmaya nasil karar verdigini ve duygularini AA muhabirine anlatti.

Diyanet Isleri Baskanliginda isçi olarak çalisan, evli ve iki çocuk babasi Polat, Faz-3 asamasinda asinin yapildigi ilk kisiler arasinda olmaktan duydugu mutlulugu dile getirerek, "Peygamber Efendimiz bir hadis-i serifinde 'Insanlarin en hayirlisi, insanlara faydali olandir' diyor. Ben de bu yola çikarak gönüllü olmaya karar verdim. Insanlara faydali olmak ve bilimsel çalismalara katkida bulunmak istiyorum." dedi.

Polat, yerli asinin Türkiye'nin yani sira diger ülkelerin de Kovid-19'la mücadelesine katki saglayacagini düsündügüne isaret ederek, "TURKOVAC asisinin tüm insanliga faydali olacagina inaniyorum. Türk asisinin ulasmadigi hiçbir yer kalmayacagina inaniyorum." degerlendirmesinde bulundu.

- "Asi olduktan sonra herhangi bir yan etki olmadi"

Dün yerli asinin uygulanmasinin ardindan herhangi bir yan etki yasamadigini anlatan Polat, "Asi olduktan sonra herhangi bir yan etki olmadi. Ates, öksürük, ishal gibi bir belirti olmadi. Sadece asinin vuruldugu yerde hafif bir hassasiyet, agri olustu. O da sonradan geçti." diye konustu.

Polat, bilim insanlarinin, Kovid-19'a karsi toplumsal bagisikligin saglanmasi için asilamanin sart oldugunu söyledigini hatirlatarak, "Salginin bitmesinin tek yolu asi olmak. Yas grubu fark etmeksizin sirasi gelenler asilarini olmali." ifadesini kullandi.

- Faz-3 kapsaminda 40 bin 800 gönüllü asilanacak

"TURKOVAC"in Faz-3 asamasi kapsaminda belirlenen sartlari tasiyan 40 bin 800 gönüllü asilanacak.

Yerli Kovid-19 asisinin gelistirilmesiyle Türkiye, dünyada kendi asisini üreten ilk 10 ülke arasindaki yerini alacak.
Kaynak: AA