Tarim Sektörü Paydaslari Toplantida Bir Araya Geldi

Zonguldak’ta tarim sektörü paydaslari sorunlar, çözüm önerilerinin konusuldugu toplantida bir araya geldi. Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, iki bakanligin birlesmesiyle sahada teskilati en yaygin bakanlik olarak hizmet verdiklerini ifade etti.

Tarim Sektörü Paydaslari Toplantida Bir Araya Geldi
Kentte Tarim ve Orman Bakan Yardimcisi Fatih Metin, Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz ile tarim sektörü paydaslarinin bir araya geldigi toplanti düzenlendi.

Saygi durusunda bulunulmasinin ardindan Istiklal Marsi’nin okundugu toplantida tarim ve ormancilik sektörünün sorunlari, çözüm önerileri konusuldu. Toplantinin açilis konusmasini yapan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, kentin yüzde 56’sinin orman alanlariyla kapli oldugunu ifade etti.

Alinacak kararlar ve kararlarin yansimasina iliskin görüslerini belirten Vali Tutulmaz, "Tarim açisindan baktiginizda cografi sartlarin getirdigi eksikliklerimiz var. Orman alanlarimiz ilimizin yüzde 56’sina tekabül ediyor. Dünyada baktiginizda olumsuzluklari olumluya çevirebilmis çok sayida ülke var. Tarim ve Orman Bakanilgimiz ve siz degerli paydaslar ve yerel düzeyde de bizlerin ortaklasa verebilecegimiz kararlar var. Ancak her zaman bakanligin yada valiligin aldigi kararlari uygulayacak olan veya o kararlarin yansimasini yapacak olan sizler ve üyeleriniz. Bu konuda her geçen gün ülkemizde çiftçimizin, üretenin yaninda olan bir politika uygulaniyor. Ancak bunu daha iyi yansitabilecek olan sizlersiniz. Bu yönüyle sizler bizim için önemlisiniz" diye konustu.



Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemir’linin de kisa süre içerisinde Zonguldak’a gelecegini aktaran Bakan Yardimcisi Fatih Metin, "Sayin Bakanimiz geldiginde de ’söz sizde’ programi yapacagiz. Her ilde bakanimizin bizzat kendisinin sundugu bir sunum olacak. Ondan sonra da sözü sizlere veriyoruz. Sizlerden gelen sorular, beklentiler ve önerilere göre de talimatlar veriliyor kararlar aliniyor. Bu toplantimizin hayirli olmasini diliyorum. Bu toplantimiz noktasinda sektörünüzle alakali, bagli bulundugunuz tarimsal faaliyetle ilgili, hayvancilik faaliyetiyle alakali düsüncelerinizi, elestirileriniz, sorularinizi alip burada ben ve ekibim burada. Hem tarim alaninda hem de diger alanlarda bütün birimlerimiz burada. 2018 yilinda yeni hükumet sistemine geçtik. Bakanliklar birlestirildi. Tarim ve Orman Bakanligi da çok güçlü, sahada teskilati en yaygin bakanlik olarak hizmet veriyor" seklinde konustu.

Toplanti basina kapali olarak devam etti.
Kaynak: İHA