Nemrut Krater Gölü'nden Nemrut Dagi'na Bisiklet Turu Düzenlenecek

Bitlis Nemrut Krater Gölünden Adiyaman Nemrut Dagi’na bisiklet turu düzenlenecek.

Nemrut Krater Gölü'nden Nemrut Dagi'na Bisiklet Turu Düzenlenecek
Adiyaman Valiligi ve Bitlis Valiligi’nin himayesinde düzenlenecek olan ve 3 Temmuz’da starti verilecek bisiklet turunda 50 bisikletçi Bitlis Nemrut Gölü ile Adiyaman Nemrut Dagi arasinda 410 kilometre pedal çevirecek. Düzenlenecek bisiklet turuna Batman, Diyarbakir, Siirt ve Sanliurfa valilikleri de destek verecek.

3 Temmuz’da baslayacak olan bisiklet turu öncesi Vangölü Aktivistleri Dernegi Baskani Erdogan Özel ve Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi (DAKA) Uzmani Ibrahim Erken, Adiyaman’a geldikten sonra organizasyonla ilgili Vali Mahmut Çuhadar’i makaminda ziyaret ederek bilgi verdi.

Bu organizasyonun Adiyaman ve bölge illerin tanitimi açisindan çok önemli bir islevi yerine getirecegini belirten Vali Mahmut Çuhadar, “Valiligimiz ve Bitlis Valiliklerinin himayesinde düzenlenecek bisiklet turuna Batman, Diyarbakir, Siirt ve Sanliurfa Valilikleri ile Dogu Anadolu Kalkinma Ajansi ve Van Gölü Aktivistleri Dernegi destek veriyor. 3 Temmuz’da bisiklet turunun starti Bitlis ilimizde verilecek. Tura katilacak 50 bisikletçimiz Bitlis Nemrut Gölü’nden Adiyaman Nemrut Dagi’na yaklasik 410 kilometre pedal çevirecekler. Bisikletçilerimizin yolu açik olsun. Anlamli ve güzel turun saglikli ve keyifle geçmesini diliyorum. Sporcularimiz insallah kazasiz belasiz bir sekilde Adiyaman’a varirlar. Bu organizasyonun hazirlanmasinda emegi geçen ve katkida bulunan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA