Mersin'de Bir Haftada Ele Geçirilen Kokain Miktari 1 Ton 763 Kilogrami Buldu

Ticaret Bakanligi: 'Bir hafta içinde imza atilan iki dev operasyon sayesinde zehir tacirlerine agir bir darbe indirildi'.

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince geçen hafta İçel'de 1 ton 300 kilogramla Türkiye tarihinin en büyük kokain yakalamasi gerçeklestirilirken, son olarak 463 kilogramla yine önemli bir kokain yakalamasina imza atildi. Böylece, bir hafta içinde ele geçirilen kokainin toplam agirligi 1 ton 763 kilogrami buldu.

Bakanliktan yapilan açiklamada, kisa süre önce İçel'de bir limanda gerçeklestirilen operasyonla 1 ton 300 kilogram uyusturucu ele geçirilerek ülke tarihinin en yüksek miktarli kokain yakalamasina imza atildigi animsatildi.

Bu yakalamanin üzerinden henüz birkaç gün geçmisken Gümrük Muhafaza ekiplerinin yine İçel'de büyük bir uyusturucu operasyonuna daha imza attiginin ve 463 kilogram kokain ele geçirdiginin bildirildigi açiklamada, su ifadelere yer verildi:

"İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügü ekiplerince yapilan analizde Ekvador'dan İçel'de bir limana getirilen 5 konteyner riskli olarak degerlendirildi. Limanda gerekli tedbirler alindi ve riskli konteynerler gemiden indirilerek x-ray taramasina sevk edildi. Tarama sonrasinda muz yüklü konteynerlerden birinde süpheli yogunluga rastlanmasinin ardindan bu konteyner arama hangarina alindi. Narkotik dedektör köpeklerin de dahil edildigi aramada konteynerin orta bölümüne gizlenmis 9 adet siyah renkli çanta tespit edildi. Bu çantalara dedektör köpeklerin tepki vermesinin ardindan çantalar bulunduklari yerden çikarilarak açildi."

Söz konusu çantalarda toplam 463 kilogram sikistirilmis halde 404 paket bulundugu ve paketlerden alinan numunenin analizi neticesinde kokain cinsi uyusturucu oldugunun belirlendigi aktarilan açiklamada, "Gümrük Muhafaza ekiplerinin basarili operasyonu sonrasinda ele geçirilen 463 kilo kokain ile bir önceki operasyonda ele geçirilen rekor miktardaki kokainin toplam agirligi 1 ton 763 kilogram oldu. Bir hafta içinde imza atilan iki dev operasyon sayesinde zehir tacirlerine agir bir darbe indirildi. Operasyon sonrasinda İçel Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde yürütülen sorusturmaya devam ediliyor." degerlendirmesinde bulunuldu.

Ticaret Bakani Mehmet Mus, Twitter hesabindan, sabah saatlerinde söz konusu yakalamayi duyurmustu.
Kaynak: AA