Mersin'de 4. Çevre Yolu Çalismalari Sürüyor

İçel’de kentin trafik sorununu önemli ölçüde rahatlatacak projelerden biri olan 4. Çevre Yolu çalismalarinin araliksiz sürdügü bildirildi.

Mersin'de 4. Çevre Yolu Çalismalari Sürüyor
İçel Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesine bagli ekipler, kentin ihtiyacina yönelik sürdürdügü yol açma çalismalarinda önemli bir yer tutan 4. Çevre Yolu için araliksiz çalisiyor. Projenin yol düzenleme ve sanat yapisi çalismalari kapsaminda yapimi bir süredir devam eden menfezin imalat çalismalari tamamlandi. Ekipler, 17. Caddenin 32. Cadde ile Nevit Kodalli Caddesi arasinda kalan 950 metrelik kisminda menfez yapimini bitirdi. Ayni güzergâhta 240 metre uzunlugundaki toprakarme duvar yapimi da tamamlandi.

Yol ve kaldirim çalismalarinda önemli ölçüde ilerleme saglandi

Vali Hüseyin Aksoy Caddesi ile Ismet Inönü Bulvari arasindaki kisim ve 32. Cadde ile Nevit Kodalli Caddesi arasinda bin 550 metre yol açma çalismasi da dahil olmak üzere toplamda 3 bin 600 metrelik alanda yol ve kaldirim çalismalarinda önemli ölçüde ilerleme saglandi. Ekipler, yolun 2 bin 600 metrelik kisminda binder seviyesinde asfalt çalismalarini hizla tamamlarken, kaldirim yapim çalismalarina da devam ediyor. Kaldirim çalismalarinin tamamlanmasi sonrasi zaman kaybetmeden asinma tabakasi asfalt serimine geçilecek. Ekipler yol açma yapilan kisimda altyapi ve deplase çalismalarini sürdürürken, 3 bin 600 metrelik yola bisiklet yolu yapimini da planliyor.
Kaynak: İHA