Marmara'daki Müsilaj Için Olusturulan Bilim Kurulu Baskanligina Prof. Dr. Hasan Mandal Getirildi

Marmara Belediyeler Birligi (MBB) Baskani Tahir Büyükakin, düzenledigi basin toplantisinda, Çevre ve Sehircilik Bakanliginin görüsleri ve TÜBITAK is birligi ile MBB bünyesinde olusturulan 22 maddelik eylem planinda yer alan Bilim ve Teknik Kurulu üyelerini açikladi.

Marmara Belediyeler Birligi (MBB) Baskani ve Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, Marmara Denizi'ndeki müsilaji temizlemek için olusturulan Bilim ve Teknik Kurulu Baskanligina Prof. Dr. Hasan Mandal'in getirildigini bildirdi.

Büyükakin, MBB Binasi'nda gerçeklestirilen basin toplantisinda, Marmara Bölgesi'nde kirliligin azaltilmasi ve izleme çalismalarinin yürütülmesi amaciyla Çevre ve Sehircilik Bakanliginin görüsleri ve TÜBITAK is birligi ile MBB bünyesinde olusturulan 22 maddelik eylem planinda Bilim ve Teknik Kurulunun yer aldigini söyledi.

Basindan bu yana hep ortak akilla hareket ettiklerini belirten Büyükakin, "Marmara'nin ancak birlikte hareket ederek korunabilecegini, eylemin de birlikte olmasi gerektigini söyledik. Bir seferberlik baslattik. Marmara'yi çevreleyen tüm illerimizle müsilajla mücadelemizi gösterdik ve göstermeye de devam ediyoruz." dedi.

Bilim ve Teknik Kuruluna, 11 farkli üniversiteden 21 bilim insani ile TÜBITAK'in dahil oldugunu kaydeden Büyükakin, gelecek hafta kurulda alt disiplinlerin de olusturulacagini kaydetti.

TÜBITAK Baskani Prof. Dr. Mandal'in kurulun baskanligini yürütecegini dile getiren Büyükakin, diger kurul üyelerini ise söyle aktardi:

"Istanbul Üniversitesi Doç. Dr. Ahsen Yüksek, Bogaziçi Üniversitesi Prof. Dr. Aysen Erdinçler, Orta Dogu Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Baris Salihoglu, Gebze Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Bülent Keskinler, TÜBITAK’tan emekli uzman Doç. Dr. Çolpan Polat Beken, Piri Reis Üniversitesi Prof. Dr. Funda Yercan, Yildiz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Güleda Engin, Istanbul Üniversitesi Prof. Dr. Gülsen Altug ile Prof. Dr. Nuray Çaglar, Istanbul Teknik Üniversitesi (ITÜ) Prof. Dr. Izzet Öztürk, Prof. Dr. Güçlü Insel ile Prof. Dr. Melike Gürel, Istanbul Üniversitesi Prof. Dr. Melek Isinibilir Okyar ile Prof. Dr. Saadet Karakulak, Istanbul Üniversitesi-Cerrahpasa Cerrahpasa Tip Fakültesi Prof. Dr. Nüket Sivri, Bursa Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Mete Yilmaz, Bandirma Onyedi Eylül Üniversitesi Prof. Dr. Mustafa Sari, TÜBITAK'tan Dr. Osman Okur, Dr. Selma Ayaz, Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sevil Veli."

- 22 maddelik eylem plani duyuruldu

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, 6 Haziran'da Kocaeli, Istanbul, Balikesir, Bursa, Tekirdag, Yalova valileri ve belediye baskanlarinin katildigi Marmara Denizi Eylem Plani Koordinasyon Toplantisi'nin ardindan Marmara Denizi'ni müsilajdan temizlemek amaciyla olusturulan 22 maddelik bir eylem planini duyurmustu.

Plan, MBB ile bakanliklar, TBMM Çevre Komisyonu üyeleri, valiler, belediye baskanlari ve bilim insanlarinin katkilariyla hazirlandi.
Kaynak: AA