Karadeniz Bölgesi'nin En Az Vaka Görülen Kenti Sinop'ta 160 Bin 13 Doz Kovid-19 Asisi Yapildi

Saglik Bakanliginca açiklanan haftalik 100 bin nüfusa karsilik gelen yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayisinda 14,78'e gerileyerek Karadeniz Bölgesi'nin en az vaka görülen kenti olan Sinop'ta, toplam 160 bin 13 doz asi yapildigi bildirildi.

Toplam 216 bin 460 nüfusa sahip kentte Il Saglik Müdürlügü ekiplerince hastaneler ve aile sagligi merkezlerinin yani sira mobil ekiplerce organize sanayi bölgelerinde Kovid-19 asisi uygulamasina devam ediliyor.

Il Saglik Müdürlügü Halk Sagligi Baskani Dr. Ahu Duran, AA muhabirine, asilama sürecinin Sinop'ta çok hizli sekilde devam ettigini söyledi.

Su ana kadar birinci ve ikinci doz olmak üzere 160 bin 13 asi uygulamasi yapildigina isaret eden Duran, mobil ekiplerin kent genelindeki tüm fabrikalarda asilama faaliyetlerini sürdürdüklerini vurguladi.

Sinop Valiligi sosyal medya hesaplarindan ise vaka sayilarindaki düsüsün ardindan, "Tesekkürler Sinop" mesaji yayimlandi.

"Simdi asi bizi daha da güçlendirecek" ifadesi kullanilan mesajda, "Bir kez daha sirasi gelen herkesi asi olmaya davet ediyoruz." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA