IYI Parti Genel Baskani Aksener, Hayalimdeki Dogu Türkistan Resim Yarismasi Ödül Töreni'ne Katildi Açiklamasi

'Uygur meselesinde, Türklük konusunda, her konuda, yurt disinda yasayan her bir kardesimiz, her bir soydasimiz, her bir dindasimiz adina heyecanimiz, hassasiyetimiz, takibimiz Allah sahittir, herhangi bir oy kaygisi tasimamaktadir'.

IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Hayalimdeki Dogu Türkistan Resim Yarismasi'nin ödül törenine ve sergi açilisina katildi.

Aksener, partisinin genel merkezinde, IYI Parti Türk Dünyasi ve Yurt Disi Türkler Baskanliginca düzenlenen resim sergisini gezerek, yetkililerden bilgi aldi.

Ardindan ödül törenine geçen Aksener, ailesinin, Anadolu'dan Rumeli, Rumeli'den de tekrar Anadolu'ya göç ettigini belirterek, bütün göçlerin ve göç ettirilenlerin, mezalim görenlerin ayni oldugunu söyledi.

Azerbaycan'in eski Cumhurbaskani Ebulfez Elçibey ile dünyaca ünlü Kirgiz yazar Cengiz Aytmatov'a iliskin anilarini paylasan Aksener, "Türkiye unuttu, Türkiye'yi yönetenler unuttu, Türkiye'yi yönetenler Filistin'i de unuttu zaten Dogu Türkistan yoktu." dedi.

Aksener, "Uygur meselesinde, Türklük konusunda, her konuda, yurt disinda yasayan her bir kardesimiz, her bir soydasimiz, her bir dindasimiz adina heyecanimiz, hassasiyetimiz, takibimiz Allah sahittir, herhangi bir oy kaygisi tasimamaktadir." ifadesini kullandi.

Törende, Dogu Türkistanli kamp magdurlari adina Mirza Ahmet Ilyasoglu, IYI Parti Türk Dünyasi ve Yurt Disi Türkler Baskani Yavuz Agiralioglu ve Dogu Türkistan Arastirmalari Vakfi Baskan Vekili Erkin Emet de konusma yapti.

Konusmalarin ardindan, Aksener ve IYI Parti genel baskan yardimcilari, resim yarismasinda ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde dereceye girenlere ödüllerini verdi.
Kaynak: AA