Istiklal Marsi'nin 100. Yili Etkinlikleri Kapsaminda Düzenlenen Mektup Yarismasi Sonuçlandi

Istanbul Milli Egitim Müdürlügü ve Eyüpsultan Belediyesi tarafindan Istiklal Marsi'nin 100'üncü yili etkinlikleri kapsaminda düzenlenen mektup yarismasinin ödülleri sahiplerini buldu.

Istanbul Milli Egitim Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, Eyüpsultan Belediyesi, Istiklal Marsi'nin 100'üncü yili etkinlikleri kapsaminda mektup yarismasi düzenlendi.

Yarismayla, dijital çagin unutturdugu mektuplasma gelenegini yeniden hatirlatilmasi, milli ve manevi degerlerin gençlere kazandirilmasi, milli suurun bireysel ve toplumsal yasamdaki önemine dikkat çekilmesi amaçlandi.

Istanbul Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici, yarismaya katilan ögrencileri tebrik ederek, "Çocuklarimizin hepsini yüreklerinden öpüyorum, ellerine saglik, onlari yetistiren anne babalari ve ögretmenlerini saygiyla muhabbetle selamliyorum." ifadelerini kullandi.

Eyüpsultan'a çok yakisan ve egitime büyük anlam katan önemli bir etkinlikte olmaktan mutluluk duydugunu dile getiren Yazici, sunlari kaydetti:

"Etkinligimiz aslinda Istiklal Marsi'mizin 100. yil dönümünde 100 etkinlikle Akif'imizi aniyoruz hep birlikte. Akif'i konusmak gerçekten zor. Akif aslinda eserleriyle, Safahat’iyla, Istiklal Marsi ile konusuyor. Ama Akif'imizin vatan sevgisini, özellikle millet suurunu hep birlikte yansitabilecegimiz etkinlikler içerisinde belki de önemli bir etkinlik de bu olur diye düsünmüstük. Burada ortaya çikan bu eseri mutlaka diger çocuklarimiza da okutacagimiz, onlari da bundan sonraki Akif'le ilgili etkinliklere katacagimiz güzel bir sürecin de baslangici olsun. Bundan sonra da geleneksel olarak bu çalismayi her yil sürdürelim. Insallah o bayragi çocuklarimiza nesilden nesile, kusaktan kusaga aktaralim. Burada hiçbir zaman kendisi için ikbal endisesi olmayan ama izzetle yasayan, serefle yasayan bir insandan bahsediyoruz. Bence o insanin sadece edebi olarak ortaya koyduklari degil, sahsiyeti çok çok kiymetli, o sahsiyetin bitmeyen vatan sevgisi çocuklarimiza çok iyi anlatilmali. Ben kültür ve sanatin hamiligini üslendigini çok yakinen bildigim Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken'in katkilariyla olusturulan bu program için kendilerine çok tesekkür ediyorum."

Mehmet Akif Ersoy'un torunu Selma Ersoy Argon da ödül törenine telefonla katildi. Argon, konusmasinda sunlari kaydetti:

"Gençlerin Mehmet Akif'imizi anlamalari, onun hakkinda yalan yanlis bilgilere degil dogruya ulasmalari için bugünkü çalismalarin çok önemi var bence. Gençlerimiz iyi bilmeli ki Mehmet Akif, Allah'in lütfettigi yetenegini kendisi için degil vatani ve milleti için kullanmistir. Onun bize biraktigi Safahat çok iyi okunmali, anlasilmali ve hatta kendi kanimca okullarda ders kitabi olmalidir diyorum. Herkese yürekten tesekkür ediyorum, çok güzel bir is yapmissiniz."

- Mehmet Akif Ersoy sevdalisi gençler ödüllendirildi

Konusmalarin ardindan yarismada dereceye giren ögrencilere ödülleri takdim edildi. Yarisma birincilerine 3 bin, ikincilerine 2 bin, üçüncülerine ise bin liralik ödül yaninda plaket ve danisman ögretmenlere 200 liralik kitap çeki takdim edildi.

Eyüpsultan Belediyesi Zal Mahmut Pasa Külliyesi'nde yapilan ödül törenine, Il Milli Egitim Müdürü Levent Yazici'nin yani sira Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, Eyüpsultan Ilçe Kaymakami Ihsan Kara, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Levent Özil, Eyüpsultan Ilçe Milli Egitim Müdürü Alper Asim Özer, ögrenci ve velilerin katildi.

Kaynak: AA