Ingiliz Medyasi Açiklamasi 'ABD Ve Çin Disisleri Bakanlari G20 Zirvesinde Bir Araya Gelmeyi Görüstü'

Ingiltere medyasi, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile Çin Disisleri Bakani Wang Yi’nin önümüzdeki hafta Italya’da düzenlenecek G20 zirvesinde olasi bir görüsmeyi ele aldiklarini bildirdi.

Ingiliz Medyasi Açiklamasi 'ABD Ve Çin Disisleri Bakanlari G20 Zirvesinde Bir Araya Gelmeyi Görüstü'
ABD ve Çin arasinda korona virüs (Covid-19) salgini ve Tayvan konusunda yasanan gerginlik devam ederken, Ingiliz medyasinda yayinlanan haberlerde iki ülkenin disisleri bakanlarinin görüsme gerçeklestirme konusunda tartistigi ileri sürüldü. Ingiliz medyasi, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile Çin Disisleri Bakani Wang Yi’nin önümüzdeki hafta Italya’da düzenlenecek G20 zirvesinde olasi bir görüsmeyi tartistiklarini kaydetti.

Haberlerde ABD Baskani Joe Biden yönetiminin Pekin’deki muhataplarini, ABD Disisleri Bakan Yardimcisi Wendy Sherman’in yazin Çin’i ziyaret etmek istedigine iliskin bilgilendirdigi ifade edildi. Ayrica Ingiliz basini, Beyaz Saray’in Blinken’in veya ABD Ulusal Güvenlik Danismani Jake Sullivan’in bu yil içinde Çin’e gönderilmesi konusunda ön iç görüsmelerde bulundugunu ve bunun Biden ve Çin Devlet Baskani Xi Jinping’in ekim ayinda Italya’nin baskenti Roma’da G20 liderler toplantisinin marjlari konusunda ikili bir zirve düzenlemesine zemin hazirlayabilecegini kaydetti.

Kaynak: İHA