Giresun'da Halk Egitim Merkezi'nin Yil Sonu Sergisi Açildi

Giresun’da Halk Egitim Merkezi’nin ‘Hayat boyu ögrenme” etkinligi kapsaminda hazirlanan yil sonu sergisi törenle açildi.

Giresun'da Halk Egitim Merkezi'nin Yil Sonu Sergisi Açildi
Giresun Sehit Ismail Bay Halk Egitim Merkezi’nin 2020-2021 Egitim-Ögretim yilinda açilmis olan kurslarda usta ögreticiler ve kursiyerler tarafindan yapilmis olan ürünlerin bulundugu yil sonu sergisi düzenlenen törenle açildi. Törene Giresun Valisi Enver Ünlü, Il Milli Egitim Müdürü Ertugrul Tosunoglu, Halk Egitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, Il Emniyet Müdürü Fahri Aktas, Il Jandarma Komutani Muhammet Sevinç ile ilgililer ve vatandaslar katildi.

Halk Egitim Merkezi Müdürü Salih Uzun, 2020-2021 Egitim-Ögretim yilinda Covid-19 salginin olumsuz etkisine ragmen aricilik, avcilik, elde sabun üretimi, asçilik, bilisim teknolojileri, görsel sanatlar, resim, çinicilik, müzik kurslari, Kur’an-i Kerim ve hafizlik, okuma-yazma, el sanatlari, kuaför, spor kurslari gibi degisik alanlarda 376 kurs açiklarini ve bu kurslara 3 bin 54 kursiyerin katildigini ifade etti.

Giresun Valisi Enver Ünlü, yaptigi konusmada, “Hayatimizin her aninda her türlü mesgale içerisinde bizlerin stresini alacak, bizleri rahatlatacak, 21. yüzyilin yogun temposunda bu tür etkinlikler amatörde olsa yasadigimiz stresi atlatmamiza vesile olacak. Ben tüm katilimcilara ve siz degerli misafirlere tekrar tesekkür ediyorum. Sanati ve sanatçilari sürekli desteklemek ve güzel sanatlarla mesgul olan ince ruhlu insanlar yetistirmek ve gelecege güvenle bakan gençleri ayni zamanda sanatsal, spor ve kültürel faaliyetlerle bulusturmak bizim en önemli görevimizdir. Yoksa iyi bir mühendis, iyi bir doktor, iyi bir ögretmen tabi ki yetistiriyoruz. Ama bunlardan daha önemlisi iyi bir insan yetistirmek. En büyük hedefimiz bu olmali. Çevresine ve ailesine faydali iyi bir insan yetistirmek. Sonrasi zaten kendiliginden geliyor” dedi.

Kaynak: İHA