Fransa, Covid-19 Nedeni Ile Rusya, Namibya Ve Seyseller'i Kirmizi Listeye Aldi

Fransa, Covid-19 salginin aktif sekilde yayildigini ve virüs mutasyonlarinin endise verici oldugunu öne sürerek, Rusya, Namibya ve Seyseller’e seyahat kisitlamasi uygulayarak, kirmizi listeye aldi.

Fransa, Covid-19 Nedeni Ile Rusya, Namibya Ve Seyseller'i Kirmizi Listeye Aldi


Fransa, Covid-19 salgini ile mücadele kapsaminda 3 ülkeye seyahat kisitlamasi uyguladi. Fransa Hükümet sözcüsü Gabriel Attal düzenledigi basin toplantisinda, Covid-19 salginin aktif sekilde yayildigini ve virüs mutasyonlarinin endise verici oldugunu öne sürerek, Rusya, Namibya ve Seyseller’in kirmizi listeye alindigini aktardi. Attal, Moskova’daki yeni bir salgin dalgasinin kaynaginin ise Hindistan’da ortaya çikan Delta mutasyonu oldugunu belirtti.



Fransa’da söz konusu üç ülkeye ek olarak kirmizi listede yer alan diger ülkeler arasinda, Güney Afrika, Arjantin, Bahreyn, Banglades, Bolivya, Brezilya, Sili, Kolombiya, Kosta Rika, Hindistan, Nepal, Pakistan, Sri Lanka, Surinam, Uruguay, Paraguay, Afganistan ve Maldivler bulunuyor.

Fransa, salginla mücadele kapsaminda ülkelerdeki salgin durumunu degerlendirerek seyahatleri kontrol altinda tutarak, ülkeleri yesil, turuncu ve kirmizi olarak listeliyor. Yesil listede bulunan ülkelerde virüsün aktif sekilde yayilmadigi, turuncu listedeki ülkelerde Covid-19 kontrol altinda tutuldugu, kirmizi listedeki ülkelerde ise virüsün aktif sekilde yayildigini ve mutasyonlarin endise verici oldugu kabul ediliyor.

Yesil olarak siniflandirilan ülkelerden gelen turistler, asi oldugunu kanitlayan veya PCR testi negatif olan turistler ülkeye giris yapabiliyor. Turuncu olarak siniflandirilan ülkelerde yolcularin asili olmasi ve negatif sonuçlu PCR testi talep edilirken, 7 günlük karantina uygulaniyor. Kirmizi olarak siniflandirilan ülkeler için ise, yalnizca zorunlu seyahatlere izin verilirken, yolcularin asi durumuna bakilmaksizin negatif sonuçlu PCR testi isteniyor ve 7 ila 10 günlük karantina uygulaniyor.
Kaynak: İHA