Erzurum'da 'Gri Kategori'deki Teröristin Yargilanmasina Devam Edildi

Erzurum'da, AK Partili Karayazi Belediye Meclisi Üyesi Savci Küçük ile yegeni Ahmet Küçük'ü öldürdügü ileri sürülen "gri kategori"deki "Sevger" kod adli terörist Muhammed Fadullah Kamis ile örgüte yardim ettikleri belirtilen 8 sanigin yargilanmasina devam edildi.

Erzurum 2. Agir Ceza Mahkemesindeki durusmaya, maktuller Savci Küçük ve yegeni Ahmet Küçük'ün yakinlari, taraf avukatlari ile taniklar katildi.

Tutuklu saniklar Muhammed Fadullah Kamis, Burhanettin Sahin, Mahmut Çimendag, Mehmet Kaya ile tutuksuz saniklar F.P, A.B, P.Ö. ve M.S.Ö. durusmaya Sesli ve Görüntülü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi, tutuklu Emrah Polat ise durusmaya katilmadi.

Sanik Kamis, savunmasinda, daha önce mahkemede yaptigi savunmayi tekrar ettigini belirtti.

Sanik ve taniklarin dinlenmesinin ardindan maktul Küçük'ün avukatlari Gündüz Günes, Esra Yilmaz ve Serhat Kamil Zor saniklarin ayri ayri cezalandirilmasini talep etti.

Mahkeme heyeti, saniklar Muhammed Fadullah Kamis, Burhanettin Sahin, Emrah Polat, Mahmut Çimendag ve Mehmet Kaya'nin tutuklulugunun devamina karar vererek durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Erzurum 2. Agir Ceza Mahkemesinde açilan ve 3 ayri dava dosyasinin birlestirildigi davanin iddianamesinde, 9 saniktan Kamis'in, "Anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs etme", "devletin birligini ve ülke bütünlügü bozma", "kisiyi yerine getirdigi kamu görevi nedeniyle tasarlayarak canavarca ve eziyet çektirerek öldürme", "silahli terör örgütüne üye olmak", "nitelikli yagmaya tesebbüs", "silahla tehdit", "sayi ve nitelik bakimindan vahim olan silah veya mermilerin satin alinmasi, tasinmasi ve bulundurulmasi", "tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma veya el degistirme", "birden fazla kisiyi hürriyetinden yoksun kilma", "nitelikli olarak konut dokunulmazligini ihlal etme", "görevi yaptirmamak için direnme", "kamu malina zarar verme", "kanuna aykiri toplanti ve yürüyüslere silahsiz katilarak ihtara ragmen kendiliginden dagilmama" ve "toplanti ve yürüyüslere silah veya aletlerle katilma" suçlarindan 5 kez agirlastirilmis müebbet ve 36 yil 9 aydan 56 yila kadar hapsi talep ediliyor.

Diger saniklarin ise "Anayasal düzeni ortadan kaldirmaya tesebbüs etme", "devletin birligini ve ülke bütünlügünü bozma", "birden fazla kisi tarafindan birlikte yagma", "görevi yaptirmamak için direnme", "kamu malina zarar verme", "toplanti ve yürüyüslere silah veya aletlerle katilma" suçlarindan 2 kez agirlastirilmis müebbet ve 12 yil 4 aydan 24 yila kadar hapsi isteniyor.

- Olayin geçmisi

Karayazi ilçesinde 18 Haziran 2019'da AK Parti Karayazi Belediye Meclisi Üyesi Savci Küçük ile yegeni Ahmet Küçük, Turnagöl Mahallesi ile Anitli Mahallesi arasindaki arazide bir araçta ölü bulunmustu.

Güvenlik güçlerince yapilan çalismalar sonucu saldirinin faili oldugu gerekçesiyle yakalanan Muhammed Fadullah Kamis, Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde Il Jandarma Komutanligi, Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Subesi ve özel harekat polislerinin ortak operasyonuyla 29 Temmuz 2019'da Erzurum'da yakalanarak tutuklanmisti.

Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan "Sevger" kod adli terörist Kamis'a yardim ettikleri ve terör örgütü PKK'nin milis yapilanmasi içinde yer aldiklari iddiasiyla Karayazi ilçesinde düzenlenen es zamanli operasyonda gözaltina alinan Burhanettin Sahin, Mahmut Çimendag, Mehmet Kaya, Emrah Polat, F.P. ve A.B. tutuklanmisti.

Kaynak: AA