Duygu Delen'in Erkek Arkadasi Mehmet Kaplan Ilk Kez Konustu

GAZIANTEP – Gaziantep’te Duygu Delen’in ölümüyle ilgili açilan davada ’ev hapsi’ karari ile tahliye edilen Mehmet Kaplan, tekrar tutuklanmadan önce ilk kez konustu. Kaplan, o gün evde neler yasandigi, cezaevinde geçirdigi günler ve yargilama süreci konularinda dikkat çeken açiklamalarda bulundu.

Duygu Delen'in Erkek Arkadasi Mehmet Kaplan Ilk Kez Konustu
Gaziantep’te erkek arkadasinin evinde süpheli sekilde hayatini kaybeden Duygu Delen’in (17) ölümüne iliskin açilan davada yargilanan Mehmet Kaplan ilk defa basina konustu.

Türkiye’nin Delen’in ölümüyle birlikte tanidigi Mehmet Kaplan, kiz arkadasinin ölümüne tanik oldugu ilk andan bu yana kadar yasadiklarini Ihlas Haber Ajansi’na anlatti. Davanin 16 Haziran’da görülen durusmasinda “ev hapsi” karariyla tahliye edilen Kaplan, dün gece saatlerinde Gaziantep Cumhuriyet Bassavciliginca tahliyeye yapilan itirazi inceleyen Gaziantep 11. Agir Ceza Mahkemesi’nin verdigi kararla tekrardan tutuklandi. Tekrar tutuklanmasindan dakikalar önce ilk kez demeç veren Kaplan, o gün evde neler yasandigini, cezaevinde geçirdigi günleri ve yargilama sürecini anlatti.

“Olayin asli ile anlatilanlar çok farkli”

Dosyayi incelemek isteyen herkesin avukatlarindan talep edebilecegini paylasan Kaplan, çogu kisinin gerçegi bilmeden yorum yaptigini savundu. Kaplan, olayin asli ile anlatilanlarin çok farkli oldugunu öne sürerek, “Lütfen önce benim dosyami inceleyin. Dosyami incelemek isteyenler avukatlarim araciligiyla dosyamin tamamina ulasabilirler. Dosyam incelendigi zaman görülecek ki olaylar anlatildigi gibi degildir” dedi.

“Tahliyene yapilan itirazla ilgili ne karar bekliyorsun?” sorusunu yanitlayan Kaplan, “Benim hislerim itirazin kabul edilmemesi yönünde ama kabul edilirse de dogru tek mutlaktir. Tek gerçek dogruluktur. Gerçek eninde sonunda ortaya çikacaktir” ifadelerini kullandi.

“Telefonda hosuma gitmeyen seyler görünce sinirlendim”

Duygu’yla bulustuklari gün ilk mesaji Duygu’nun attigini belirten Kaplan, o dönem bir aydan beridir Duygu’yla ayri olduklarini söyledi.

Son dönemlerde ara sira küsüp baristiklarini ancak bir ay boyunca hiç konusmadiklarini dile getiren Kaplan, “Kendi köselerimize çekilip eski hayatimiza devam etmeye çalismistik. O benle bulusmak istedi. Ben de ona barismak kaydiyla bulusalim seklinde bir mesaj atmistim. O da bunu kabul etti. Bana ‘Barisacagiz ama sana söylemem gereken bir seyler var’ dedi.

Birlikte bizim eve geldik. Evde oturduk birlikte sohbet edip zaman geçirdik. O esnada eski bir kiz arkadasim benim telefonuma mesaj gönderdi. Mesaji görünce ister istemez açip bakmaya çalisti. Bende ona hiç sikinti yapmadan telefonu ona verdim. Ben de ayni sekilde onun telefonuna bakmak istedim. Ilk basta sifreyi vermek istemedi. Ondan sonra da telefonun sifresini verdi. Bende içerisinde hosuma gitmeyen seyler gördügüm için sinirlenip cama yumruk attim. Olay böyle basladi” ifadelerine yer verdi.

“Normal insanin 120 saniyede inecegi mesafeyi 69 saniyede indim”

Cama yumruk attigi için elinden kan aktigini anlatan Kaplan, Duygu’nun elinin kanamasindan dolayi kendisini hastaneye götürmek istedigini anlatti. Sinirden Duygu’nun dediklerini duymadigini aktaran Kaplan, “O sira telefona bakiyordum. Benim üzerime gelince tokat atma muhabbeti o esnada oldu. O anki sinirimden refleksi olarak oldu. Tabii medya bunu farkli yorumladi. Ondan sonra banyoya elimi yikamak için girdim. Çiktiktan sonra ortalikta kimse yoktu. Olay oda, banyo ve balkonda meydana geldi. Hepsi iç içe bir odanin içerisinde bulunuyor. Sesi duyduktan sonra arkami döndügümde balkon kapisi açikti. Normalde o balkonu hiç açmayiz. Banyoda bir sey düsmüstür diye düsünerek oraya baktim. Oradan direkt balkona devam ettim. Ve o an gördügüme inanamamistim. 3-5 saniye duraksadim. Ondan sonra herkesin bildigi gibi normal bir insanin 120 saniyede inecegi mesafeyi 69 saniyede kat ettim” dedi.



’’Sevdigi insani kollarinin arasinda ambulansa kanlar içinde vermesi büyük bir aci”

Duygu’nun yere düstükten sonra gözlerini açik oldugunu ve nefes aldigini söyleyen Kaplan, onun basinda hayati bir tepki vermesini bekledigini vurguladi. Duygu’yu alan ambulansa binmek istedigini ama araca alinmadigini aktaran Kaplan, “Sonra polisler geldi. Beni elim için hastaneye pansuman yaptirmaya götürdüler. Ondan sonraki süreçten de hiçbir sekilde haberim olmadi. Ben Duygu’nun vefat ettigini de bilmiyordum. Ertesi gün savcinin karsisina çiktigimda o zaman ögrenebildim. Nezarette kaldigimda bir polis, Duygu’yla ilgili çok soru sorunca bana kizmisti. Bir ara beni denemek için çapraz sorguya aldilar. Bir ara kamera kayitlari çiktigini, görüntüde benim attigim gibisinden bir sey söylediler. Ben de onlara ‘Kamera kayitlari çiktiysa benim suçsuz oldugumu görmüssünüzdür’ dedim. Bunu dedikten sonra direkt ifademi almaya geçtiler. Sorgulama bitmisti. Tabii insan inanmak istemiyor. Sevdigi insani kollarinin arasinda ambulansa kanlar içinde vermesi büyük bir aci” ifadelerine yer verdi.

“Öyle bir anlatiliyor ki kendime ‘Bu cani kim’ diye sordum”

Herkesin olay sonrasi görüntüler, tutanaklari, dava dosyasini ve delilleri avukatlarindan incelemek için alabilecegini sözlerine ekleyen Kaplan, bütün gerçeklerin dosyada yer aldigini söyledi.

Kaplan, “Suanda ev hapsindeyim. Suan 11. Agir Ceza Mahkemesi benim dosyami inceliyor. Tahliyeme itiraz edildi. Ben sevdigim kizin mezarina gidemeden 10 ay cezaevinde yattim. Bunun 4,5 ayini tek basima kaldim. Derdimi bir kendime anlattim. Çogu kisi gerçegi bilmiyor. Herkes gerçegi bilmeden yorum yapiyor. Ben ilk cezaevine girdigimde televizyonlardaki haberleri görünce ‘Bu kim ya’ diye kendime sordum. Yani öyle bir anlatiliyor ki kendime ‘Bu cani kim’ diye sordum. Yani olayin asli ile anlatilanlar çok farkli, evirip çevrilirse böyle ekstra bir senaryo yazilamaz. Olaylarla ilgili gerçekleri ögrenmek isteyen herkes lütfen dosyami tam olarak inceleyip öyle karar versin. Bütün hukukçulari dosyami bütün detaylariyla incelemeye davet ediyorum. Dosyami incelemeden beni yargilamak yanlis olur” diye ekledi.

“Biz Duygu’yla evlenecektik”

Duygu’nun ailesine diyecek pek bir lafinin olmadiginin altini çizen Kaplan, “Çünkü çok acililar. Ailesinden daha çok onlarin yaninda duran insanlar ailesini kullaniyorlar. Ben ailesini taniyorum. Ailesi çok iyi insanlar. Annesi ve ablasiyla tanistim. Annesi 7 aydir beni taniyordu. Ablasi da bir yildir beni taniyordu. Tabii onlarin tepkili olmalari gayet normal, benim onlara diyecek hiçbir lafim yok. Boynum onlara karsi kildan incedir. Duygu’nun hatirasina zarar gelmemesi için her zaman onlarin yanindayiz. Biz Duygu’yla evlenecektik. Her iliskinin basinda insanlar tökezler. Kimse direkt kosmaya baslamiyor ki. Ilk basta emekliyorsun, sonra yürümeye, ardindan kosmaya basliyorsun. Hatta Duygu benim annem ve babamla tanismisti. Bize gelip giderdi. Oturup zaman geçiriyorduk. Bizde kek yapiyordu. Birlikte çay içiyorduk. Beni ‘cani’ diye göstermeleri çok kötü geliyor” diye konustu

“Intihari Duygu’ya yakistiramiyorum”

Olayin kaza olduguna inanmak istedigini aktaran Kaplan, “Çünkü olaya ben de inanmak istemiyorum. Intihari Duygu’ya yakistiramiyorum. Ben her zaman adalete güvendim, adaletinin gerçekleri ortaya çikaracagina inandim. Son mahkemede 3 kisilik hakim heyeti beni oy çokluguyla degil, oy birligi ile tahliye ettiler” dedi.



“Duygu için adaleti ben de istiyorum”

“Tahliyene yapilan itirazla ilgili ne karar bekliyorsun?” sorusuna ise Kaplan, “En basindan beridir ‘Bu olamaz’ dedigimiz seylerin hepsi oldu. Tutuklamanin tekrardan olmasina da ‘olmaz’ diyoruz ama ben bir daha oraya dönmek istemiyorum. Ben Duygu’nun isminin böyle kötü anilmasini istemiyorum. Tekrardan gündeme gelmesini bunun için istemiyorum. Duygu için adaleti ben de istiyorum. Her durusmada da bunu söyledim. Benim hislerim itirazin kabul edilmemesi yönünde ama kabul edilirse de dogru tek mutlaktir. Tek gerçek dogruluktur. Gerçek eninde sonunda ortaya çikacaktir. Tabi yine kamuoyu 2-3 gün konusacak. 4’üncü gün herkes unutacak. Ama bu aci her zaman benimle. Umarim mahkeme heyeti yemin ettigi adaleti dogru sekilde uygular” seklinde yanit verdi.

Ne olmustu?

Gaziantep’te 13 Agustos 2020’de Sehitkamil ilçesi Batikent Mahallesi’ndeki 5 katli apartmanin 4’üncü katindan düsen Duygu Delen, kaldirildigi hastanede hayatini kaybetmisti. Olayin ardindan evde bulunan Delen’in erkek arkadasi Mehmet Kaplan (20) tutuklanmisti. Mehmet Kaplan hakkinda "çocugun kasten öldürülmesi" suçundan agirlastirilmis müebbet ile "çocugun nitelikli cinsel istismari", "hakaret" ve "konutta yagma" suçlarindan çesitli oranlarda ceza istemiyle iddianame hazirlanmisti.
Kaynak: İHA