Bolu Valisi Ahmet Ümit, Sazan Baligi Sagimi Yapti

Gölköy Balikçilik ve Ürünleri Üretim Tesisi'ni ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, çizme ve önlük giyerek sazan baligi sagimi gerçeklestirdi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Sazan Baligi Sagimi Yapti
Il Tarim ve Orman Müdürlügüne bagli tesiste çalismalari inceleyen Vali Ümit, AA muhabirine, kent genelindeki 34 üretim merkezinden en önemlisinin Gölköy Balikçilik ve Ürünleri Üretim Tesisi oldugunu söyledi.

Isletmenin 7 milyon yavru balik üretim kapasitesine sahip oldugunu belirten Ümit, "Bu sayiyi 10 milyona kadar çikaracak kapasitemiz var. Bunun hedefini Bakanligimiz belirliyor. Belirlenen hedefler çerçevesinde, burada çalisan 16 teknik personel tarafindan üretim yapiliyor." dedi.

Vali Ümit, tesiste 400 anaç baligin oldugunu ifade ederek, "Burada 16 toprak havuz, 8 beton havuz, 16 küçük ve 4 büyük fiber tank bulunmakta. Buralarda anaç baliklar yetistirilmekte. Daha sonra bu baliklarin sagimlari yapilmakta. Belirli büyüklüge ulasan baliklar, göller ve derelere birakilmakta." diye konustu.

Sazanin yani sira alabalik ve İçel baliginin da üretildigini anlatan Ümit, "Tesiste bu yil su ana kadar toplamda 1 milyon yavru balik elde edildi. Bu yil iki defa sagim gerçeklestirildi, iki defa daha yapilmasi beklenmekte. Bakanligin belirledigi hedefe yil sonuna kadar ulasilacak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA