Bogulan 8 Yasindaki Çocuk Polisi Alarma Geçirdi Açiklamasi 'Annenizin Cani Yanmasin'

Adana’da sicaklarin baslamasiyla birlikte bu yil 10 kisi sulama kanallarinda boguldu. Son olarak 8 yasindaki bir çocugun bogulmasiyla alarma geçen polis sulama kanali kenarinda yüzen çocuklari, “Annenizin cani yanmasin” diyerek uyardi.

Bogulan 8 Yasindaki Çocuk Polisi Alarma Geçirdi Açiklamasi 'Annenizin Cani Yanmasin'
Havalarin isinmasiyla birlikte çocuk ve gençler sulama kanallarina girerek serinliyor. Ancak bu yil 10 kisi, geçen 10 yilda ise kent genelinde 262 kisi bogularak hayatini kaybetti. Geçen yil Adana merkezde 12, kent genelinde ise 18 kisi bogulurken bu yil yaz ayina yeni girilmesine ragmen 10 kisinin bogulmasi polisi harekete geçirdi. 21 Haziran günü ise henüz 8 yasindaki bir çocugun bogulmasiyla alarma geçen Adana Emniyet Müdürlügü Toplum Destekli Polislik Sube Müdürlügü ekipleri kentteki sulama kanallarinda uygulama yapti. Polis, Yüregir ilçesi Ege Bagatur Bulvarindaki sulama kanalindan çikardigi genci uyarip bilgilendirici brosür verdi. Polisin, “Sen kork diye degil, yasa diye buradayiz. Annenin cani mi yansin?” dedigi genç, bir daha sulama kanalinda yüzmeyecegine dair söz verip, evine döndü. Güvenli oldugu için havuzda yüzdügünü söyleyen Yusuf Gizlenci (11), “Haberlerde burada bogulanlari görüyorum O yüzden sulama kanalinda yüzmüyorum. Burasi çok tehlikeli. Havuzda yüzüyorum” diye konustu.

Sulama kanalinda yüzdükleri sirada polisi gören bir grup genç ise yaya köprüsünün altina saklanarak, ekiplerden kaçmaya çalisti. Polisin, “Burada yüzmek tehlikeli. Çikamayacaksaniz, yardim çagiralim” dedigi gençler, “Gerek yok” diyerek bölgeden uzaklasti.
Kaynak: İHA