Bakan Varank, Tataristan Cumhurbaskani Minnihanov Ile GEBKIM Kimya Ihtisas OSB'yi Ziyaret Etti

Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov: 'Daha önce de Türkiye'deki OSB'leri gezdik ve onlarin çalisma tecrübelerini biriktirdik. Tataristan'da da birçok Türk sirketi kendi yatirimlarini gerçeklestirdi. Türkiye topraklarinda yatirim yapmak istiyoruz'

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile GEBKIM Kimya Ihtisas OSB'yi ziyaret etti.

Bakan Varank, konuk Cumhurbaskani Minnihanov, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, GEBKIM Yönetim Kurulu Baskani Vefa Ibrahim Araci ve beraberindeki heyet, GEBKIM Camisi'ni gezdi.

Varank ve beraberindekiler, daha sonra heyetlerin de bulundugu alana geçti.

Burada konusan Tataristan Cumhurbaskani Minnihanov, Türkiye'ye her geldiklerinde evlerinde gibi agirlandiklarini söyledi.

Minnihanov, Türkiye'de olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, söyle devam etti:

"Dünyanin birçok ülkesinde bulundum ve birçok Organize Sanayi Bölgesini de gezdim. Sunu açiklamak zorundayim ki Türkiye'de yapildigi gibi baska ülkelerde güzel örnegi yok. Siz bütün dünyaya örnek oluyorsunuz. Is adamlarina, girisimlere güzel destekler veriyorsunuz. Türk milleti, çok çaliskan ve girisimci. Böyle bir halk için hükümet tarafindan gerekli destekler veriliyor, gerekli altyapi ve temel olusturuluyor. Daha önce de Türkiye'deki OSB'leri gezdik ve onlarin çalisma tecrübelerini biriktirdik. Tataristan'da da birçok Türk sirketi kendi yatirimlarini gerçeklestirdi. Türkiye topraklarinda yatirim yapmak istiyoruz. Sayin Bakanla görüstük. Çok heyecan dolu, 'Gelin çalisin.' diyor. Biz de çaliskaniz hükümet olarak ama siz daha gayret gösteriyorsunuz. Siz daha çok çaliskansiniz. Burada bütün imkanlar saglanmis. Yeter ki çalisilsin. Biz de bunu örnek alip çalisacagiz."

- "Mutlaka en kisa sürede Türkiye'ye yatirima bekliyoruz"

GEBKIM Yönetim Kurulu Baskani Araci da Minnihanov'u agirlamaktan duydugu memnuniyeti ve heyecani ifade etti.

Minnihanov ile daha önce de görüstügünü ve nasihatlerini unutmadigini anlatan Araci, "Bizler çaliskan insanlariz, bunu her zaman söyler. OSB'yi çalisarak yaptik, bu eseri biz hep beraber yaptik. Basta Valimiz olarak üzere mütevelli heyetine tesekkür ediyorum. Iki dost ülkenin, özellikle de iki ülkede yasayan ayni milletin evlatlari olarak sayin Cumhurbaskanimizin liderliginde Türkiye'ye bekliyoruz. Özellikle yatirim için OSB'ye bekliyoruz. Bu konuda Sayin Bakanimiz bize inanilmaz destek veriyor. Mutlaka en kisa sürede Türkiye'ye yatirima bekliyoruz." diye konustu.

Konusmanin ardindan Araci, konuk Cumhurbaskani Minnihanov'a hediye takdim etti.

- Bakani Varank, anaokul açilisina katildi

Öte yandan Bakan Varank, ziyaret öncesi GEBKIM Anaokulu'nun açilisini gerçeklestirdi.

Varank, açilis töreninde yaptigi konusmada, Kocaeli'de Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov'u GEBKIM'de agirladiklarini belirterek, ülkenin önemli bir petrol sirketinin burada yatirim yapma niyeti oldugunu söyledi.

Temeli 8 ay önce atilan anaokulunun açilisini gerçeklestirmekten duydugu memnuniyeti dile getiren Varank, "Sanayi tesislerinde çalisanlarin, özellikle annelerin çocuklarini güvenli sekilde emanet edecekleri yerlerin olmasi önemli. Biz OSB içerisinde kres ve anaokullarini destekliyoruz. GEBKIM Türkiye'ye örnek olabilecek bir OSB. Böyle güzel bir is yaptiklari için, burada çocuklarimiza egitim verecekleri ve onlara sahip çikacaklari için kendilerine mütesekkiriz." diye konustu.

Konusmanin ardindan Varank, Vali Seddar Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Dilovasi Belediye Baskani Hamza Sayir, GEBKIM Yönetim Kurulu Baskani Vefa Ibrahim Araci ve diger ilgililer, kurdele keserek açilisini yaptiklari anaokulunu gezdi.
Kaynak: AA