Bakan Varank, Tataristan Cumhurbaskani Minnihanov Ile Bilisim Vadisi'ni Ziyaret Etti

Türkiye'nin Otomobili'nin özelliklerini içeren simülasyon cihazini kullanan Minnihanov, otomobile binerek incelemelerde bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Rusya Federasyonu Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaskani Rüstem Minnihanov ile Bilisim Vadisi'ni ziyaret etti.

Bakan Varank, Minnihanov ve beraberindeki heyet, çesitli ziyaretler için bulundugu Kocaeli'de Bilisim Vadisi'ne geldi.

Varank ve konuk Cumhurbaskani Minnihanov, Bilisim Vadisi'nde çagdas hat sanati sanatçisi Levent Karaduman'in çalismalarini inceledi, ayrica Minnihanov burada tuvale iz birakti.

Bilisim Vadisi hakkinda sunum yapilmasinin ardindan Varank ile Minnihanov ve beraberindeki heyet, yazilim okuluna geçti.

Burada çalismalar hakkinda bilgi alan Varank, Minnihanov ve beraberindekiler, daha sonra Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu Sanayi ve Ticaret AS'nin (TOGG) bulundugu binaya gitti.

Burada Bakan Varank, Minnihanov ve beraberindeki heyeti Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi (TOBB) Baskani Rifat Hisarciklioglu, TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakas ve TOGG Yönetim Kurulu Üyesi Kamilhan Süleyman Yazici karsiladi.

Karakas'in Türkiye'nin Otomobili ile ilgili sunum yapmasinin ardindan Minnihanov, otomobilin özelliklerini içeren simülasyon cihazini kullandi.

Sonrasinda Türkiye'nin Otomobili'ne binen Minnihanov, araci inceledi. Minnihanov'a Varank, Karakas ve Hisarciklioglu da eslik etti.

Incelemenin ardindan Minnihanov, Varank, Karakas ve Hisarciklioglu, Türkiye'nin Otomobili'nin önünde fotograf çektirdi.

Bakan Varank, konuk Cumhurbaskani Minnihanov'a Türkiye'nin Otomobili'nin çiziminin bulundugu tabloyu hediye etti.

Ziyarete Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Yasar Çakmak, Bilisim Vadisi Genel Müdürü Serdar Ibrahimcioglu ve diger ilgililer katildi.

Kaynak: AA