Avustralya'nin Sydney Sehrinde Yeni Kovid-19 Tedbirleri Uygulanacak

Avustralya’nin en büyük sehirlerinden Sydney’de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayilarindaki artis nedeniyle yeni kisitlamalar devreye sokuldu.

Avustralya'nin Sydney Sehrinde Yeni Kovid-19 Tedbirleri Uygulanacak
BBC’nin haberine göre, Yeni Güney Galler eyaleti yetkilileri, aralik ayindan bu yana vaka sayilarinda en hizli artisin yasandigi sehirde, Orta ve Dogu Sydney sakinlerinin sehir disina çikislarini yasakladi.

Sydney’de bugün 16 yeni vaka bildirildi. Yeni vakalarin çogu sehrin dogusundaki turistik yerlesim yeri Bondi’de görüldü.

Yetkililer, yeni kisitlamalar kapsaminda, sehirde hane içi ziyaretlerin 5 kisi ile sinirlanacagini, spor salonlari ve restoranlarin da kisitlamalara tabi tutulacagini bildirdi.

Yeni Güney Galler Basbakani Gladys Berejiklian, zorunlu olmadikça sosyal faaliyetlerde bulunmama çagrisi yaparak yeni kurallara uyuldugu takdirde salginin kontrol altina alinabilecegini belirtti.

Bunun yani sira Sydney’deki artan vakalar komsu Yeni Zelanda’nin hükümetini de önlemler almaya itti. Bu çerçevede, "seyahat balonu" uygulamasi Yeni Güney Galler'den gelen yolculara kapatildi. "Seyahat balonu" uygulamasi Yeni Zelanda ve Avustralya arasinda salgin sürecince turizm sektörünü canlandirmak amaciyla 18 Nisan'da baslatilmisti. Buna göre iki ülke arasinda seyahat edecek vatandaslar karantina tedbirlerinden muaf tutuluyordu.

Avustralya’da bugüne kadar 30 bin 380 vaka görülürken, 910 kisi virüs nedeniyle hayatini kaybetti.

Kaynak: AA