Anadolu Üniversiteler Birligi Strateji Kurulu ERÜ'de Toplandi

“Anadolu Üniversiteler Birligi Strateji Kurulu Toplantisi” Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Anadolu Üniversiteler Birligi Strateji Kurulu ERÜ'de Toplandi


ERÜ Senato Salonu’nda gerçeklestirilen toplantiya; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve Anadolu Üniversiteler Birligi Dönem Baskani Prof. Dr. Mehmet Kul, Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz, Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, ERÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Recai Kiliç, Prof. Dr. Mehmet Sitki Ilkay, ERÜ Genel Sekreteri Murat Yenisu, ERÜ Genel Sekreter Yardimcilari Doç. Dr. Mehmet Kasim Özgen ve Venhar Çokkeçeci, Erciyes Üniversitesi, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nden akademisyenler katildi.



Toplantinin açilis konusmasini yapan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis, Anadolu Üniversiteler Birligi Strateji Kurulu Toplantisi’na ev sahipligi yapmaktan dolayi mutlu olduklarini söyledi.

Katilimcilara Erciyes Üniversitesi hakkinda bilgiler veren Rektör Çalis, sunlari kaydetti:

"Anadolu Üniversiteler Birligi’nin çevre üniversitelerin gelismesi için birlikte önemli bir olacagini düsünüyorum. Anadolu Üniversiteler Birligi’nin üçüncü toplantisi bugün Kayseri’de gerçeklestirilmekte. Özellikle Teknopark baglaminda Erciyes Üniversitemizin birçok alanda etkinligi ve tecrübesi var. Biz bu tecrübelerimizi Anadolu Üniversiteler Birligi üyesi üniversitelerimiz ile paylasmak istedik. Bugün burada birlikte hangi isbirliklerini yapabiliriz, teknoparklarimizi gelistirmek için neler yapabiliriz, onlari ele alacagiz. Bu baglamda Erciyes Üniversitesi kaliteli ve köklü bir üniversite. Toplantiya katilan basta rektörlerimiz olmak üzere tüm misafirlerimize tesekkür ediyorum.”

Kayseri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa da yaptigi konusmasinda Anadolu Üniversiteler Birligi’nin olusumunun önemine vurgu yapti. Rektör Karamustafa, “Anadolu Üniversiteler Birligi olarak insallah kaynaklarimizi, bilgi ve birikimlerimizi birlikte paylasacagiz” dedi.



Sivas Bilim Ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü ve Anadolu Üniversiteler Birligi Dönem Baskani Prof. Dr. Mehmet Kul ise yaptigi konusmasinda “Temel amacimiz, komsu üniversiteler olarak bir platform olusturarak birlikte büyümek ve gelismek. Bilgi deneyim paylasimi, birlikte hareket edip, birlikte alt yapilar kurmak ve bu alt yapilar sayesinde birlikte projeler üretebilmek” diye konustu.



Toplantinin son açilis konusmasini yapan Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Yilmaz ise Anadolu Üniversiteler Birligi’nin “Birlikten Kuvvet Dogar” anlayisi ile yola çiktigini belirterek, çok kisa sürede önemli mesafeler kat ettigini söyledi.

Açilis konusmalarinin ardindan toplanti, ERÜ Bilimsel Arastirma Projeleri (BAP) uygulamalari tanitimi ile devam etti.

BAP sunumunun ardindan akademisyenler, ERÜ Ilaç Uygulama ve Arastirma Merkezi, Nanoteknoloji Arastirma Merkezi ve Genom ve Kök Hücre Merkezi’ni ziyaret ederek, merkez müdürlerinden merkezlerde yürütülen çalismalar hakkinda bilgiler aldilar. 2 gün devam edecek olan toplantida akademisyenler, arastirma merkezleri ziyaretlerinin ardindan Erciyes Teknopark’i da ziyaret ettiler.
Kaynak: İHA