AK Parti Istanbul Il Baskanligindan IBB'ye, Isçi Çikarma Tepkisi

AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Avukat Adem Yildirim: 'Istanbul Büyüksehir Belediyesini maalesef partizanligin merkezi haline getirdiler. 16 milyonu kucaklayacagiz diyerek yola çikildi, ama 2 yil boyunca Istanbul Büyüksehir Belediyesinden haksiz ve hukuksuz olarak 16 bin isçinin gözünün yasina bakmadan kapi disari yaptilar'

AK Parti Istanbul Siyasi ve Hukuki Isler Baskani Avukat Adem Yildirim, "Istanbul Büyüksehir Belediyesini maalesef partizanligin merkezi haline getirdiler. 16 milyonu kucaklayacagiz diyerek yola çikildi, ama 2 yil boyunca Istanbul Büyüksehir Belediyesinden haksiz ve hukuksuz olarak 16 bin isçinin gözünün yasina bakmadan kapi disari yaptilar." dedi.

Yildirim ve beraberindekiler Istanbul Büyüksehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasinin önüne geldi. Burada açiklama yapan Yildirim, Kocaeli'de IYI Parti Grup Baskanvekili Lütfü Türkkan'in ortagi oldugu sirkete ait çiftlikteki bazi kaçak yapilarin yikimini görüntülemeye çalisan IHA muhabiri Mustafa Uslu'ya dün yapilan saldiriyi kinadi.

IBB'nin CHP'li bir belediye baskani tarafindan yönetilmesinin 2. yil dönümü oldugunu hatirlatan Yildirim, belediyedeki isleyisi elestirdi.

CHP'li yöneticilerin seçim öncesinde partizanlik yapmayacaklari seklinde ifadelerinin oldugunu kaydeden Yildirim, "CHP Istanbul il baskan yardimcisinin konusmasina yansidigi üzere, 'IBB ye 100 isçi aliyorsak 35'i CHP'den,15'i IYI Parti'den, 15'i digerlerinden geri kalan da bir sey varsa kariyer merkezinden alacagiz' diyerek, Istanbul Büyüksehir Belediyesini maalesef partizanligin merkezi haline getirdiler. 16 milyonu kucaklayacagiz diyerek yola çikildi, ama 2 yil boyunca Istanbul Büyüksehir Belediyesinden haksiz ve hukuksuz olarak 16 bin isçinin gözünün yasina bakmadan kapi disari yaptilar." diye konustu.

Isçilerin isinden edilmeyecegi seklinde sözler verildigine dikkati çeken Yildirim, söyle devam etti:

"'Namus sözü veriyoruz, hiçbir isçi isinden olmayacak, hiçbir isçinin kilina zarar gelmeyecek' denilerek yola çikildi ama bakildiginda inancindan dolayi, düsüncesinden, partisinden, sosyal paylasimindan, etnik kökeninden, mezhebinden mesrebinden dolayi isçiler kapi disari edildi. 'Herkesin inancina ve düsüncesine saygi duyacagiz' dediler, gelir gelmez ilk olarak ISMEK'te, basina da yansidi hatta yargilamasi da devam ediyor, orada basörtülü çalisan kadinlara hakaret ederek, kadinlari tahkir ederek rencide ettiler."

Koranavirüs sebebiyle hükümet tarafindan isçi çikarmalarinin yasaklandigini ve kisa çalisma ödenegi üzerinden isçilere ve isverenlere çesitli destekler verildigini hatirlatan Adem Yildirim, ancak kisa çalisma ödeneginin bu ay sonu itibariyla sonlanacagini dile getirdi.

- "Isçi kiyimlarini durdurun"

Isten çikarma yasaginin sona ermesiyle IBB ve istiraklerinden isçi çikarilacagi seklinde duyumlar aldiklarini aktaran Yildirim, su ifadeleri kullandi:

"CHP'nin Genel Baskani grup toplantisinda, sokaklarda, caddelerde söyledigi bir söz var. 'Bir tane dahi isçinin isine son verilmeyecek. Onun teminati benim, namus sözü veriyorum' dedi. Istanbul Belediye Baskaninin sözü var. 'Benim belediyede çalisan hiçbir isçiyle problemim yok. Onlarin alin terine ve emeklerine asiri sekilde saygi duyan vicdan ve ahlaka sahibim.' dedi. Ama bugün verilen sözler uçtu. Öncelikle evine ekmek götürmekten baska gayesi olmayan isçileri, haksiz olarak attiginiz isçileri yeniden ise alin. Isçi kiyimlarini durdurun. Mahkemelerin ise iade kararlarina ragmen ise alinmayan isçileri hiçbir bildirime, basvuruya, isleme tabi tutmadan derhal ise baslatin. IBB'yi ve IBB istiraklerini partinizin ve babanizin mali gibi görmekten vazgeçin."

- "Hiçbir sözlerini tutmadilar"

Isine son verilen Birol Durmus, 12 yil boyunca ISPARK çalisaniyken salgin dönemi olmasina ragmen sosyal medya paylasimlari gerekçe gösterilerek tazminati verilmeden isten atildigini söyledi.

Seçim öncesi CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu ve Istanbul Belediye Baskani Ekrem Imamoglu tarafindan verilen sözlere inandiklarini dile getiren Durmus, "Hiçbir sözlerini tutmadilar. Insanlari çok magdur ettiler." dedi.

Kaynak: AA