Yilin En Uzun Gündüzü Sinop'ta Yasandi

Türkiye’de yilin en uzun gündüzü Sinop’ta yasandi.

Yilin En Uzun Gündüzü Sinop'ta Yasandi
Kuzey Yarim Küre 2021’in en uzun gündüzünü yasadi. Türkiye’de ise en uzun gündüzü yasayan il ise Sinop oldu. TÜIK verilerine göre en mutlu il seçilen Sinop, 2021’in uzun gününü yasadi.

21 Haziran’da Kuzey Yarim Küre’de en uzun gündüz, Güney Yarim Küre’de ise en kisa gündüz yasandi. Türkiye’de ise gün isigindan en fazla faydalanan il 15 saat 28 dakika ile Sinop oldu.

Sinop´ta günes 04.57’de dogdu, 20.25’te batti. Bu ayricalikli günün güneyden gelip kuzeyde yasayanlar da vardi. 21 Haziran’dan sonra Kuzey Yarim Küre’de gündüzler kisalmaya baslayacak.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Ramazan Çor, “Evet, biz de çalisiyoruz. Bugün gün bitmek bilmedi. Turlara devam ediyoruz. Turistleri tasiyoruz, gezdiriyoruz, plajlari koylari. Sinopumuzu tanitiyoruz. Yani en uzun gün gün de bitmek bilmedi yani" dedi.

Konu ile ilgili açiklamalarda bulunan Bülent Tapsiz, “Osmaniye’nin Kadirli ilçesinden geliyoruz. 21 Haziran’i Sinop’ta geçirmek bizim için de büyük bir degisiklik oldu. Kaldi ki yani güneyden kuzeye gelip böyle bir ortamda yasamak mükemmeldi dogrusu" diye konustu.

Kaynak: İHA