VASKI'nin Içme Suyu Sebeke Hatti Yenileme Çalismalari Devam Ediyor

Van Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürlügüne bagli ekipler, eskiyen içme suyu sebeke hatlarini tek tek yenilerken, yeni içme suyu sebeke hatlari çekmeye de devam ediyor.

VASKI'nin Içme Suyu Sebeke Hatti Yenileme Çalismalari Devam Ediyor
Van Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (VASKI) Genel Müdürlügü, kent genelinde bakim-onarim çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Özellikle ekonomik ömrünü tamamlamis içme suyu sebeke hatlarini tek tek yenileyen VASKI ekipleri, yeni içme suyu hatlari çekmeye devam ediyor. VASKI Içme Suyu Dairesi Baskanligina bagli ekipler, hafta sonu sokaga çikma kisitlamasini firsata çevirerek, Ipekyolu ilçesine bagli Bahçivan Mahallesi’nde bulunan birçok sokakta içme suyu sebeke hatti yenileme ve yeni hat çekme çalismasi baslatti.

Bu kapsamda; VASKI Içme Suyu Dairesi Baskanligina bagli ekipler, Yüzbasioglu, Sinema, Meydan 1, 2, 3, 4, Cami 1, 2, Sobacilar, Küçükcami 1, 2 sokaklarda yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan eski PIK, PVC ve asbest borulardan olusan içme suyu sebeke hatlarini yenilerken, yerine polietilen borular dösedi. Ayrica ara sokaklarda içme suyu hatti bulunmayan noktalara yeni içme suyu hatti çekilerek, evsel baglantilarin baglanmasiyla çalisma kisa sürede tamamlandi. Çalismayla birlikte; uzun ömürlü ve insan sagligina uygun yeni içme suyu sebeke hatti çekilerek, sürekli ariza veren hatlarin yenilenmesiyle sokaklardaki altyapi sorunu çözüldü.

Yapilan çalismalara iliskin açiklamalarda bulunan VASKI Genel Müdür Yardimcisi Abdulvehap Gezgen, altyapi çalismalarini araliksiz sürdürdüklerinin altini çizerek, “Ipekyolu Belediyesinin sokak yenileme çalismalari ve sokaga çikma kisitlamalarini firsata çevirerek, kroniklesen ve sürekli ariza veren hatlarimizi yenilemek için çalisma baslattik. Özellikle Bahçivan Mahallesi’nde yer alan birçok sokakta sürekli ariza veren içme suyu hatlarimizi bu kapsamda yeniledik. Ayrica bazi ara sokaklara yeni içme suyu hatti çektik. Yapilan çalisma sonucu hatlarimizi kisa bir sürede yenileyerek sorunu çözdük. Buradan ekip arkadaslarima ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA