Türkiye'nin Yas Meyve Ve Sebze Ihracati Mayista Yüzde 27 Artarak 200 Milyon Dolari Asti

Akdeniz Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Nejdat Sin, Türkiye'nin mayis ayindaki yas meyve ve sebze ihracatinin, geçen yilin ayni ayina göre yüzde 27 artisla 201,2 milyon dolara ulastigini bildirdi.

Sin, yazili açiklamasinda, Türkiye'nin sektörde alternatif pazarlara ulasma hedefine yönelik somut verilerin mayis ayi ihracat performansina yansidigini belirtti.

Sektörün mayis ayi ihracatini degerlendiren Sin, "Ihracatimiz mayis ayinda, geçen yilin ayni dönemine göre yüzde 27 artisla 201,2 milyon dolara ulasti." ifadesini kullandi.

Sin, bazi pazarlarda rekor kirildigi bilgisini vererek, sunlari kaydetti:

"Mayista ana pazarlarimiz yine Rusya, Romanya, Irak, Almanya ve Ukrayna olurken, Güney Asya, Avrupa ve Orta Dogu da önemli ihracat artisi sagladigimiz bölgeler oldu. En çarpici rakamlara Hindistan pazarinda ulastik. Bu ülkeye geçen yil mayis ayinda sadece 38 bin 192 dolar ihracat yapan sektörümüz, bu yil mayis ayinda 4 milyon 679 bin dolarlik ihracat gerçeklestirdi. Geçen yilin ayni dönemine kiyasla Hindistan'a yönelik ihracatimizda yüzde 12 bin 153 artis sagladik. Ihracat hacminde yükselis yakaladigimiz ülkelerde Hindistan'in ardindan yüzde 341 artis ve 11,5 milyon dolarla Suriye ikinci, yüzde 167 artis ve 1,4 milyon dolarla Beyaz Rusya üçüncü sirada yer aldi."

Kaynak: AA