Sanliurfa Valisi Abdullah Erin'den Kovid-19'A Karsi Asi Çagrisi

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsaminda yas grubunda olanlar ile SGK kaydi olan 18 yas üstü çalisanlari asi olmaya davet etti.

Vali Abdullah Erin, yaptigi yazili açiklamada, kentte tüm kamu hastaneleri ve özel hastaneler, üniversite hastaneleri, aile hekimlikleri ile Piazza AVM, Urfa CITY AVM, Organize Sanayi Bölgesi ve Evren Sanayi Sitesi'ndeki mobil ekiplerde randevulu veya randevusuz asi olma imkani oldugunu belirterek yas grubundaki tüm vatandaslari asi olmaya çagirdi.

Salgin sürecinde tüm dünyada oldugu gibi Türkiye'nin de büyük sikintilar yasadigini hatirlatan Vali Erin, sunlari kaydetti:

"Salgin tedbirlerinin gevsetilmeye basladigi bugünlerde, yeni bir salgin dalgasiyla karsi karsiya kalmamak için toplumsal bagisiklik büyük önem tasiyor. Bu bagisikligin artmasindaki en önemli tedbir ise asi olmak. Bugün itibariyla ilimiz genelindeki tüm asi ünitelerinde Sinovac ve Biontech asilari basvuran herkese yapilabiliyor. Vatandaslarimiz asilarini olarak yüzde 90'lara varan oranda salgindan korunma imkanina kavusmus olacak. Toplumca asiya gerekli önemi verdigimiz takdirde, salgina karsi bagisikligimizin artacagi, ölümcül vakalar yasamak yerine ayakta hafif sekilde bu salgini atlatabilecegimizi bilim adamlarimiz açiklamaktadir."

Vali Erin, açiklamada özellikle hastanelerdeki asi ünitelerinde gece geç saatlere kadar asilanma imkani bulundugunu ifade ederek, özellikle taziye evi konusundaki yasagin devam ettigini, bunun yaninda dügün ve benzeri toplu etkinliklerin maske ve mesafe kisitlamasina tabi oldugunu animsatti.

Kaynak: AA