MAZLUMDER'den Misir'daki Idam Kararlarina Tepki

MAZLUMDER, Misir'da darbe karsiti 12 kisi hakkinda verilen idam cezasinin onanmasini kinadi.



Dernegin Fatih'te Istanbul Subesi'nde düzenlenen basin toplantisinda konusan MAZLUMDER Genel Sekreteri Kaya Kartal, Misir'da gerek askeri mahkemelerde gerekse olaganüstü mahkemelerde çok sayida kisiye idam cezasi verildigini, geçen bir yilda 100'den fazla insanin idam edildigini hatirlatti.

Kartal, sunlari kaydetti:

"Son olarak 14 Haziran 2021 tarihinde Misir Yüksek Mahkemesi tarafindan verilen karar ile 12 kisi hakkinda daha idam cezasi kesinlesmistir. Cezalarin her an infaz riski bulunmaktadir. Arap Birligi'ni, Afrika Birligi'ni ve Islam Isbirligi Teskilati'ni, sürece aktif bir sekilde müdahil olmaya ve özellikle Arap ve Islam cografyasinda idamlar konusundaki bu istahin önüne geçecek adimlar atmaya davet ediyoruz. Birlesmis Milletler (BM) Genel Sekreterini, BM Insan Haklari Yüksek Komiserini ve Avrupa Konseyi Baskanini, kurumsal ve ikili görüsmelerle sürece müdahil olmaya ve idamlarin durdurulmasi için çaba göstermeye davet ediyoruz."

Toplantiya, MAZLUMDER Istanbul Sube Baskani Ali Öner, Yönetim Kurulu Üyesi Resul Uzar ile Misir'da cezaevinde bulunan Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci'nin esi ve Misir'da darbe karsiti gösteri sirasinda vurularak öldürülen Esma el-Biltaci'nin annesi Sena Biltaci de katildi.

Kaynak: AA