Izmir Merkezli 35 Ilde FETÖ/PDY Operasyonu Açiklamasi 132 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari

Izmir merkezli 35 ilde FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Mahrem Imamlarin, TSK içerisindeki örgüt mensuplari ile ankesörlü sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü hatlardan iletisime geçtikleri tespit edildi. Sorusturma kapsaminda aralarinda Albay, Yarbay, Binbasi rütbeleri de dahil toplam 132 süpheli hakkinda verilen gözalti kararinin ardindan düzenlenen operasyon ile 94 süpheli yakalandi.

Izmir Merkezli 35 Ilde FETÖ/PDY Operasyonu Açiklamasi 132 Süpheli Hakkinda Gözalti Karari
Izmir Cumhuriyet Bassavciliginca FÖTÖ/PDY Silahli Terör Örgütüne yönelik sürdürdügü sorusturma kapsaminda; FETÖ/PDY Silahli Terör Örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren Mahrem Imamlarin örgütsel faaliyetler ile ilgili olarak Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) içerisindeki örgüt mensuplari ile ankesörlü sabit hatlardan ya da büfelerde kurulu kontörlü telefon hatlarindan iletisime geçerek aralarinda önceden belirledikleri sifreli konusmalar yaparak düzenlenen örgütsel faaliyetlerinin yerini ve zamanini bildirdikleri bu dogrultuda kisa görüsmeler yaptiklari tespit edildi. Ayrica haklarinda beyan olan aralarinda Albay, Yarbay, Binbasi rütbeleri de dahil olmak üzere farkli rütbelerdeki 33’ü muvazzaf, toplamda 132 süpheli hakkinda gözalti karari verildi.



94 süpheli yakalandi

Izmir merkezli 35 ilde, Izmir Il Emniyet Müdürlügü Terörle Mücadele Sube Müdürlügü, Istihbarat Sube Müdürlügü ve Izmir Il Jandarma Komutanligi koordinesinde bugün es zamanli operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsaminda gözalti karari verilen 132 süphelinden 94’ü yakalanirken, operasyona iliskin firari sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalari devam ettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA