Gurbetçilerin Baba Ocagi Hasretini Dindirecek Yolculuklari Sürüyor

Yurt disinda yasayan ve yillik izinlerini memleketlerinde geçirmek isteyen Türk vatandaslari, Kapikule Sinir Kapisi'ndan yurda giris yapiyor.

Avrupa'nin farkli ülkelerinde yasayan ve yillik izinlerini geçirmek üzere anavatana gelmeye baslayan gurbetçilerin Kapikule Sinir Kapisi'ndan geçisleri sürüyor.

Gurbetçiler, yurda girmenin verdigi heyecan ve sevinçle memleketlerinin yolunu tutuyor.

Hasan Akbulut, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 48 yildir Almanya'da yasadigini ve Türkiye'yi çok özledigini söyledi.

Her yil memleketi Kirikkale'yi ziyaret etmesine ragmen özleminin bitmedigini belirten Akbulut, "Içimizdeki özlem çok büyük. Türk bayragini görünce çok seviniyoruz. Bu özlemin tarifi yok, anlatilmaz. Memleketimiz bir baska. Iki yildir koronavirüs nedeniyle gelemeyen çok insan vardi. Çok sikildi herkes orada. Gelmek isteyen çok arkadasimiz var." dedi.

Hasan Akbulut'un esi Ayten Akbulut da Türkiye'ye giris yaptiklarinda ayri bir duygu seline kapildiklarini dile getirdi.

Türk bayragini görünce duygulanip agladiklarini dile getiren Akbulut, "Insallah buraya birgün döneriz de canimizi burada teslim ederiz. Avrupa adi var arkasi yok. Herkes Avrupa'ya gideyim diye ugrasiyor ama bizim cennet vatanimizin degerini bilmemiz lazim. Ülkemizin havasi bile baska, biz günes yüzü görmüyoruz yillardir." ifadelerini kullandi.

Almanya'dan gelen Kadir Özkan ise vatan özlemlerinin büyük oldugunu belirtti.

Nursen Özkan, salgin nedeniyle bir süredir Türkiye'ye gelemediklerini belirterek, "Koronavirüs nedeniyle eskisi gibi bavulumuzu hazirlayip gelemiyoruz. Önce testlerden geçiyoruz ve sonuçlari bekleyip geliyoruz. Yolculumuz çok rahat geçti." dedi.

Süleyman Özkan da vatan hasretinin her yil daha da arttigini anlatti.

Yozgat'a yakinlarinin yanina gidecegini ifade eden Özkan, "35 yildir Isviçre'de yasiyorum. Çok özlüyoruz, bizim bir parçamiz burada. Salgin dönemi de evdeydik. Asilarimizi vurulduk. Türkiye'de de tedbirlere uyacagiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA