Gaziantep Valisi Gül'den 'Kovid-19 Asisi Yaptirin' Çagrisi Açiklamasi

'Kentte günlük 40 bin civarinda asilama yapiyoruz. Bu sayiyi daha yukari tasimak amaciyla parklarda, kimi zaman AVM'deyiz kimi zaman ise fabrikadayiz'

Gaziantep Valisi Gül'den 'Kovid-19 Asisi Yaptirin' Çagrisi Açiklamasi
Gaziantep Valisi Davut Gül, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede kentte günlük yaklasik 40 bin kisiye asilamanin yapildigini belirterek, herkesi asi yaptirmaya davet etti.

Gül, Il Saglik Müdürlügünün 15 Temmuz Demokrasi Meydani'ndaki "Kovid-19 Asi Uygulama Noktasi'ni ziyaret etti. Buradaki saglik çalisanlariyla görüsen Gül, daha sonra asi olmak için bekleyen vatandaslarla sohbet etti.

Gül, burada gazetecilere yaptigi açiklamada, kentte asilama noktasinda iyi gittiklerini söyledi.

Herkesi asi olmaya davet eden Gül, "Kentte günlük 40 bin civarinda asilama yapiyoruz. Bu sayiyi daha yukari tasimak amaciyla parklarda, kimi zaman AVM'deyiz kimi zaman ise fabrikadayiz. Kentteki aile saglik merkezilerinde, hastanelerde asilama yapiliyor. Yeter ki vatandaslarimizda asi vurulma iradesi ortaya çiksin. Yarin da 25 yas üzeri herkese asi vurulacak." dedi.

Vali Gül, gelecek hafta asilamanin daha alt yaslara inecegine düsündüklerini dikkati çekerek, sunlari kaydetti:

"Asi olmayanlar kendilerini düsünmüyorlarsa bizi, toplumu, saglik personellerini düsünsünler. Salginda asinin disinda baska bir çare yok. Asi vurulmayan riskli gruptadir ve kendisi, ailesi risk altindadir. Asi olmak bedava ve devletin sagladigi bir imkan. Asi olunursa sehir de güvenli olacak. Salgindan dolayi insanlar dügün yapamadi, cenazelerine gidemedi, is yerlerini kapattilar. Bu is sadece, 'asida kaçtim, vurdurmadim' diyebilecegimiz bir mesele degil. Asi olmamak ekonomik, sosyolojik, her seyi etkileyen bir durumdur. Normallesmemiz için asiyi vurup, ekonomik, sosyal ve siyasal olarak bu sikintidan kurtulmamiz lazim."

Kaynak: AA