Ev Ve Mutfak Esyalari Sektörü, Ihracatta Sahra Alti Afrika'yi Radarina Aldi

Geçen yili 2,6 milyar dolar ihracatla kapatan ev ve mutfak esyalari sektörü toplam ihracata katki vermek adina gelistirdigi katma degeri yüksek projeleri sirasiyla hayata geçiriyor.

Ev Ve Mutfak Esyalari Sektörü, Ihracatta Sahra Alti Afrika'yi Radarina Aldi
Ev ve Mutfak Esyalari Sanayicileri ve Ihracatçilari Dernegi’nin düzenledigi ‘EVSID Connect Afrika Ülkeleri Sanal Ticaret Etkinlikleri’ basladi.

Ev ve Mutfak Esyalari Sanayicileri ve Ihracatçilari Dernegi Baskani Talha Özger, Sahra Alti Afrika ülkelerine yönelik özel stratejiler gelistirmek istediklerini ve sektör olarak bu bölgedeki pazar paylarini artirmayi hedeflediklerini söyledi.



Özger, ihracatçi sektörlerin Afrika’daki mevcut potansiyeli çok iyi degerlendirmesi gerektigini ifade ederek, “2015’ten bu yana 20 farkli ülkede 36 etkinlik gerçeklestirdik. Salgin sürecinden dolayi 2021 yilinda da heyetlerimizi sanal ortama tasimayi basardik. Ilkini Latin Amerika bölgesine, ikincisini ise Avrupa pazarina yönelik gerçeklestirdigimiz etkinliklerimizde 28 ülkeden 81 alici firma ile 571 is görüsmesine imza attik. Tek bir ülkeye degil bölgeyi kapsayacak etkinlikler düzenliyoruz. Afrika ev ve mutfak esyalari sektöründe global ölçekte yüzde 3,5’lik paya sahip. Ancak bizim ihracatimizdaki payi yüzde 15,5 seviyelerinde. En büyük 3’üncü ihracat pazarimiz. Bölgeye gerçeklestirdigimiz toplam ihracatin yüzde 71’lik bölümünü ise Misir, Fas, Cezayir ve Tunus’tan olusan Kuzey Afrika ülkelerine gerçeklestiriyoruz. Afrika ülkeleri ev ve mutfak esyalari ithalati son 5 yilda yüzde 53 büyümesine ragmen özellikle Sahra Alti Afrika ülkelerindeki pazar payimiz oldukça düsük. Buradaki hedefimiz sadece bir heyet organize etmek degil, bölge ile ilgili orta ve uzun vadeli projeler gelistirmek. Çok uzaklara gitmek istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA