DAES'in Sözde 'Türkiye Vilayeti Sorumlusu' Kasim Güler Tutuklandi
Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen DAES terör örgütünün sözde ‘Türkiye vilayeti sorumlusu’ Kasim Güler tutuklandi.

Adliyede savcilik tarafindan ifadesi alinan Güler, sevk edildigi Nöbetçi Sulh Ceza hakimligince ‘silahli terör örgütü yöneticiligi’ suçundan tutuklandi.
Milli Istihbarat Teskilati (MIT) tarafindan takibe alinan ve Suriye’de yakalanan ‘Ebu Usame El Türki’ kod isimli Güler’in, silahli ve patlayici maddelerle birlikte yasadisi yollarla Türkiye’ye geçerek eylem planladigina yönelik bilgiler ele geçirilmisti. Kirmizi kategoride aranirken yakalanan Güler’in üzerinden çok sayida örgütsel dokümanlarin ve örgüte ait gizli belgelerin de ele geçirildigi ifade edilmisti. 2014 yilinda DAES’e katildigi ögrenilen Güler’in örgüt içerisinde üst düzey görevlerde yer aldigi da tespit edildi.
(Engin Yagci/IHA)
