Batman'da Sanayici Ve Üniversite Isbirligi

Batman’da sanayi ve üniversite isbirligini güçlendirmek ve sanayinin gelismesini saglamak amaciyla Batman Valiligi, Batman Üniversitesi ve Il Sanayi ve Teknoloji Müdürlügünün isbirligiyle sanayici ve üniversite istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Batman'da Sanayici Ve Üniversite Isbirligi
Batman Üniversitesi Bati Raman Kampüsü rektörlük binasi konferans salonunda düzenlenen toplantiya Batman Valisi Hulusi Sahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Idris Demir, ögretim üyeleri, kamu kurum yöneticileri ve sanayicileri katildi.

Burada konusan Vali Sahin, sanayide kalifiye eleman çalistirmanin üretime olan katkisinin önemine deginerek, “Batman’da sermaye var, üretmeye merak var ve girisim var. Bu çok kiymetli bir seydir. Batman, bölgesinde basariyi yakalamis bir sehirdir. Daha ileriye gitmemiz için dogru adimlari atmaliyiz. Inanirsaniz, hayal ederseniz basarirsiniz. Bu sehrin istikbali parlaktir. Yeter ki, istikrar ve güven olsun. Su anda istikrar var, terör bitti, artik insanlar güven içerisinde malina ve mülküne sahipler. Tehdit almiyorlar, gelecege umutla bakiyorlar. Iste bu, en kiymetli sermayedir” dedi.

Rektör Demir ise Batman Üniversitesinin, Batman’da sanayinin gelismesi ve gelistirilmesi konusunda yürütecekleri çalismalara iliskin bir sunum yapti. Kentsel kalkinmada üniversite ve sanayi isbirliginin önemine deginen Rektör Demir, “Batman Üniversitesi sahip oldugu akademik altyapiyi da kullanarak kentsel teknolojik altyapilar, akilli bilgi sistemleri, gömülü sistem çözümleri, teknoloji transfer projeleri, enerji ve teknoloji entegrasyonu gibi çagdas kentlerin itici gücünü olusturan konularda etkin adim atmayi planlamaktadir. Üniversiteler bir yandan yaptiklari egitim-ögretim faaliyetleri ile sanayinin ihtiyaç duyduklari AR-GE personelini yetistirmekte, diger yandan da arastirma yaparak sanayinin ihtiyaç duyacagi alanlarda bilgi üretmeye çalismaktadirlar. Sanayiciler üniversite ile koordineli çalistiklarinda daha iyi sonuçlar elde edeceklerdir” diye konustu.

Programda konusmalarin tamamlanmasinin ardindan fuaye alanina geçilerek sanayici ve akademisyen bulusmasi gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA