Akdeniz Üniversitesinde ÖSYM Antalya Degerlendirme Toplantisi Düzenlendi

ÖSYM Antalya Degerlendirme Toplantisi, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan baskanliginda gerçeklestirildi.

Akdeniz Üniversitesinde ÖSYM Antalya Degerlendirme Toplantisi Düzenlendi
Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, toplantida 26-27 Haziran'da yapilacak 2021-Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) iliskin planlamalar konusuldu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörlügü Yönetim Kurulu Salonu'nda gerçeklestirilen toplantiya, Antalya Vali Yardimcisi Yalçin Sezgin, Antalya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Mustafa Gürbüz, Antalya Il Emniyet Müdür Yardimcisi Ihsan Zorlu, Antalya Jandarma Komutani Yardimcisi Mete Barakazi, Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Mehmet Gürcan, Antalya Il Nüfus ve Vatandaslik Müdürlügünden Ahmet Ferit Aras ile Antalya Il Saglik Müdürlügü'nden Dr. Ibrahim Çetin katildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Özkan, 3 oturum halinde düzenlenecek sinavlarda adaylarin sorun yasamamalarini için yapilan planlamalarin tamamlandigini bildirdi.

Özkan, ÖSYM'nin 2020'de oldugu gibi 2021-YKS’de de dezenfektan uygulamasina devam edecegini, adaylara ve sinav görevlilerine maske ve dezenfektanli islak mendil dagitilacagini, isteyen adaylarin kendi maskelerini, dezenfektanlarini ve yüz koruyucu siperliklerini yanlarinda getirebilecegini belirtti.

Sinav binalari ve salonlarin sinav öncesi dezenfekte edilecegi ve sinav süresince havalandirilacagini aktaran Özkan, okul bahçelerindeki yigilmayi önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sinav görevlileri disinda okul bahçesine alim yapilmayacagini kaydetti.

Sinava girecek ögrencilere de seslenen Özkan, sunlari söyledi:

“Sinavlar hayatin içerisinde yer alan bir adim. Sinav, insanin hayatinin merkezine yerlesmemeli. Ögrencilerimiz sinavlarina hazirlansinlar ama sinav her seyin sonu degil. Hayat sinavdan ibaret degil. Hayatlarindaki bütün sinavlarinda adaylara basarilar diliyorum. Anne, babalara ve insanlarimiza hafta sonu sinava girecek olan ögrencilerimize kolaylik saglayip gürültü yapmamalari tavsiyesinde bulunuyorum.”

Kaynak: AA