AK Parti'li Özkan'dan Soma OSB'si Için Tarih

AK Parti Manisa Milletvekili Av. Mehmet Ali Özkan, yil basindan sonra Soma Organize Sanayi Bölgesinde insaat faaliyetlerinin baslayabilecegini söyledi.

AK Parti'li Özkan'dan Soma OSB'si Için Tarih
Soma Organize Sanayi Bölgesinde parselasyon çalismalarinin ardindan baslayan alt yapi çalismalari ile bölgeye yogun ilgi oldugunu belirten Özkan, "Geride kalan 3 aylik süreçte 48 sanayi parselinin büyük bölümünün yer tahsisi yapildi. Sanayi bölgemize cam, gida, ambalaj ve maden makineleri üretimi alanlarindan bir çok firma basvuruda bulundu. Soma Organize Sanayi bölgesinde en geç yilbasindan sonra fabrika insaatlarinin baslayacagini tahmin ediyoruz." dedi.

OSB’nin faaliyete geçmesi ile bölgede istihdam çesitliliginin de artacagina dikkat çeken Özkan, sunlari söyledi:

"Soma’da uzun yillardir beklenen Organize Sanayi Bölgesinde artik sona yaklastik. Sanayi alanlarinin büyük kisminin tahsis edilmis olmasina ragmen bir çok firma ön basvuruda bulundu ve bu talepler günden güne artiyor. Yakin zaman içerisinde toplanacak olan Organize Sanayi Bölgesi Mütesebbis Heyetinde genisleme karari alinmasi ve süratle genisleme alaniyla ilgili çalismalara baslanmasi isabetli olacaktir. Soma Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulus asamasindan bu güne kadar emek veren herkese katkilarindan ötürü tesekkür ediyorum."
Kaynak: İHA