UMKE Ekipleri Gümüshane Yaylalarinda Tatbikat Yapti

Saglik Bakanligi 2021 Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) faaliyet planinda yer alan 3. Bölge UMKE Temel Egitim Tatbikati Gümüshane’nin Tokluca yaylasina gerçeklestirildi.

UMKE Ekipleri Gümüshane Yaylalarinda Tatbikat Yapti
22-26 Mart Tarihleri arasinda gerçeklesen 5 günlük UMKE Temel Egitiminin ardindan 2. etabi olan Bölge UMKE Temel Egitim Tatbikati Trabzon’dan 2 egitmen, 3 gözlemci, Rize ve Giresun illerinden 1’er egitmen ve 3’er gözetmen, Gümüshane’den 3 egitmen, 5 gözlemci ve 28 kisilik UMKE gönüllüsünün katilimiyla 3 gün boyunca Gümüshane’nin merkeze bagli Çamliköy köyünün Tokluca yaylasinda gerçeklestirildi.

Tatbikatta temel yasam destegi, havayolu açikliginin saglanmasi, travmali hastalara yaklasim, araç altin da ve enkaz altindaki hastaya yaklasim, cruh sendromu, temel kampçilik gibi birçok konuda egitim verildi.

Denizden 2 bin 250 metre yüksekteki yaylaya çadirlarini kurarak 3 gününü burada geçiren UMKE gönüllüleri hazirlanan zorlu parkurlardan geçerek gece tatbikati da gerçeklestirdi.

Egitimin son gününde ise senaryo geregi çoklu trafik kazasi ve deprem tatbikati gerçeklestirildi.

28 kisilik UMKE gönüllüsü tüm süreci basari ile tamamlayarak belge almaya hak kazandi.

Tatbikatin 2.gününe katilan Il Saglik Müdürü Dr. Engin Pehlivan, Acil Saglik Hizmetleri Baskani Op.Dr. Cemalettin Atalay, Acil Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Hakan Çimen, 112 Bashekimi Dr. Erdi Ertan, egitime katilan, tamamiyla gönüllülük esasina dayanan UMKE gönüllülerine ve UMKE egitmenlerine tesekkür etti.

Egitimin sonunda Acil Saglik Hizmetleri Baskan Yardimcisi Hakan Çimen ve 112 Bashekim Yardimcisi Dr. Ayhan Arslancan tarafindan egitime katilan ve basari gösterenlere belgeleri, egitmen ve gözetmenlere de tesekkür belgesi verildi.

Kaynak: İHA