Suç Örgütü Kurduklari Iddiasiyla Yargilanan Iki Kardese Hapis Istemi

Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmada mütalaasini açiklayan savcilik, örgüt elebaslari olduklari iddia edilen Turhan Döner'e 60 yil, Emirhan Döner'e de 45 yila kadar hapis cezasi verilmesini talep etti

"Suç islemek amaciyla silahli suç örgütü kurmak ve yönetmek", "tefecilik" ve "silahla kasten yaralamaya azmettirme" gibi suçlardan 28 sanigin yargilandigi davada mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, örgüt elebasi olduklari iddia edilen Turhan Döner'e 60 yila kadar, Emirhan Döner'e de 45 yila kadar hapis cezasi istedi.

Bakirköy 20. Agir Ceza Mahkemesi'ndeki durusmaya, bir kisim tutuksuz sanik ile avukatlari katildi.

Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, örgütün elebasiligini saniklar Turhan Döner ve Emirhan Döner'in üstlendigini belirterek, bazi eylemlerin bu iki sanigin katilimi veya talimatiyla yapildigi kaydedildi.

Mütalaada, suç örgütünün elebasiligini yaptigi belirtilen saniklardan Turhan Döner hakkinda "Silahli suç örgütü yöneticisi olmak", "tefecilik", "birden fazla kisiyle tehdit", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma", "silahla kasten yaralama" ve "zincirleme sekilde ruhsatsiz silah tasima" suçlarindan 60 yila kadar hapis cezasi istendi.

Savcilik diger sanik Emirhan Döner'in ise "Silahli suç örgütü yöneticisi olmak", "birden fazla kisiyle tehdit", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma", “silahla kasten yaralama” ve “zincirleme sekilde ruhsatsiz silah tasima” suçlarindan 45 yila kadar hapisle cezalandirilasini talep etti.

Mütalaada, diger saniklarin da "suç islemek amaciyla silahli suç örgütüne üye olmak", "tefecilik", "nitelikli kasten yaralama", "zincirleme olarak silahla tehdit", "suçluyu kayirma", "kisiyi hürriyetinden yoksun kilma" ve "zincirleme olarak ruhsatsiz silah bulundurma" suçlarindan hapis cezasina çarptirilmasi istendi.

Mahkeme heyeti, bir kisim sanik ve avukatlarina mütalaaya karsi beyanda bulunmalari için süre vererek, durusmayi erteledi.

- Iddianameden

Bakirköy Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede, Emirhan ve Turhan Döner'in de aralarinda bulundugu 12'si tutuklu 28 sanik ile 9 müsteki yer aliyordu.

Saniklarin agirlikli olarak Zeytinburnu'nda faaliyet gösterdigi, yagma, tehdit, cebir, siddet ve zor kullanmak suretiyle haksiz kazanç elde etmek amaciyla kurulmus bir suç örgütü faaliyeti çerçevesinde birlikte hareket ettikleri belirtilen iddianamede, saniklarin çesitli suçlardan 9 yildan 178 yila kadar degisen sürelerde hapisle cezalandirilmalari talep ediliyordu.
Kaynak: AA