Minik Ögrenciler Yemek Artiklarini Gübre Yapti

Bursa Mustafakemalpasa Belediyesi tarafindan baslatilan geri dönüsüm, enerji, su tasarrufu ve çevre bilinci çalismalari yayiliyor. Bu konuda önemli yatirimlar gerçeklestiren belediyenin çalismalarina ögrencilerden destek geldi.

Minik Ögrenciler Yemek Artiklarini Gübre Yapti
Ilkokul ögrencileri, Mustafakemalpasa Belediyesi 1. Sinif Atik Getirme Merkezine evlerinde biriktirdikleri sebze ve meyve artiklarini getirerek hem geri dönüsüme katki sagliyor, hem de kendi kompostlarini üretiyor. Yunusemre Ilkokulu 2-C ve 2-F sinifi ögrenci ve velileri evlerinde biriktirdigi, meyve sebze atiklarini, pilleri, yaglari ve e atiklari 1. Sinif Atik Getirme Merkezi Kompost Tesisine getirdiler. Sinif ögretmenleri Duygu Atmaca, Rasim Balaban ve tema sorumlusu Ezel Tuna ile tesisi gezen minikler sifir atik konusunda bilgi alirken, komposttan üretilen organik gübre ile maydanoz tohumu dikti.

“Sifir Atik” seferberligine katilarak çevre bilincine sahip olan ögrenciler, yanlarinda getirdikleri meyve sebze atiklarini kompost makinesine atarak kompost üretmeye basladi.

Sifir atikla ilgili yapilan çalismalari yerinde görme firsati bulan ögrenci ve velilere, bitkisel atik yag toplama kabi dagitilarak biriktirmeleri ve geri dönüsüme kazandirmalari istendi.
Kaynak: İHA