Mersin Büyüksehir Belediyesi'nin LGS Hazirlik Kurslarina Ön Kayitlar Basladi

İçel Büyüksehir Belediyesi’nin 2020-2021 egitim-ögretim dönemi için yalnizca Tarsus’un Yenice Mahallesi’nde hizmet veren LGS hazirlik kurslari, gelecek dönem Anamur, Bozyazi, Aydincik, Mut ve Gülnar’i da kapsayacak. LGS hazirlik kurslarindan yararlanmak isteyen ögrenciler, 20 Temmuz’a kadar ön kayitlarini yaptirabilecek.

Mersin Büyüksehir Belediyesi'nin LGS Hazirlik Kurslarina Ön Kayitlar Basladi
Baskan Seçer, son yaptigi ikinci bölge incelemelerinde Büyüksehir Belediyesi’nin Aydincik, Bozyazi ve Anamur’daki kurs merkezlerini ziyaret etmisti. Egitimin her seyin temeli oldugu vurgusunu yapan Seçer, “Bizler egitime önem veriyoruz. Bizim dünya görüsümüz geregi, pesinde gittigimiz önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün geregi. Hayatta en hakiki mürsit ilimdir. Nokta. İçel’deki çocuklarimizin, üniversiteye gitme orani, egitim seviyesi ne kadar yükselirse İçel yükselir gider. Bu egitimle paralellik arz etmek zorunda. Ben egitimi çok önemsiyorum ve görevde kaldigim sürece, Allah nasip ettigi sürece, halkimiza hizmet ettigim sürece, hangi makam olursa olsun benim için esas olan, öncelikli olarak egitim olacak” ifadelerini kullanmisti.

Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hizmet veren LGS hazirlik kurslari için ön kayitlar 15 Haziran’da basladi.

Kurstan faydalanmak isteyenler 20 Temmuz’a kadar mersin.bel.tr sayfasindan ön kayitlarini gerçeklestirebilecek. Ön kayitlar degerlendirilmeye alindiktan sonra kontenjana giren ögrencilerden kesin kayit için evraklar talep edilecek. Talep edilen evraklari dogru yükleme yapmayan veya yanlis beyanda bulunan ögrencinin ön kayit basvurusu degerlendirmeye alinmayacak. Sadece İçel’de ikamet edenlerin ve LGS’ye hazirlananlarin faydalanabilecegi hazirlik kurslari için elemeler ögrencilerin yüzde 50 basari ve yüzde 50 sosyo-ekonomik yapisi gözetilerek yapilacak. Ögrenciler, mersin.bel.tr adresinde yayinlanan basvuru formunu doldurarak, istenen evraklari yükleyecek. Basvuru formunu doldurduktan sonra ‘gönder’ butonuna basildiginda ekrana gelecek olan “dosya yükle” butonundan istenilen belgelerin net bir sekilde fotografini çekerek veya taratarak sisteme yüklenip cep telefonuna/ekrana ve gelen evrak numarasinin not edilmesi gerekiyor. Birinci dereceden sehit ve gazi yakinlari hiçbir kosul aranmadan kurslardan faydalanabilecek.

Aile gelir durumu bildirir belge, not ortalamasini gösterir belge ve ögrenim belgesi sisteme yüklenecek.

Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Ozan Soydan, maddi olanaklari az olan ögrenciler için egitimde firsat esitligi saglamak istediklerini ifade ederek, “Özellikle de maddi olarak az olanaklara sahip olan ögrencilerimize bu projeyle beraber egitimde firsat esitligini saglayip, onlara normalde sahip olmalari gereken bu firsati sunmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA